Pregled bibliografske jedinice broj: 723466
Tri metode izračunavanja radijativnih procesa s narušenjem leptonskog okusa
Tri metode izračunavanja radijativnih procesa s narušenjem leptonskog okusa, 2014., diplomski rad, diplomski, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 723466 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tri metode izračunavanja radijativnih procesa s narušenjem leptonskog okusa
(Three methods of evaluation of radiative lepton flavour violating processes)
Autori
Popara, Goran
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Prirodoslovno-matematički fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
25.09
Godina
2014
Stranica
43
Mentor
Ilakovac, Amon
Ključne riječi
metode izračunavanja; radijativni procesi; narušenje leptonskog okusa
(evaluation methods; radiative processes; nonconservation of lepton flavour number)
Sažetak
Metode redukcije tenzorskih integrala vrlo su važne za račune amplituda koje sadrže integrale po petljama. U ovom radu izložene su tri takve metode: dvije egzaktne i jedna aproksimativna. Budući da se tenzorski integrali u konačnici reduciraju na skalarne, izvedeni su svi potrebni analitički izrazi za skalarne integrale. Konačno, sve tri metode primjenjene su na račun amplituda radijativnih procesa s narušenjem leptonskog okusa u okviru općenitog modela koji dozvoljava takav scenarij.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Fizika
POVEZANOST RADA
Projekti:
119-0982930-1016 - Elementarne čestice, teorija polja i kozmologija (Picek, Ivica, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
Profili:
Amon Ilakovac
(mentor)