Pregled bibliografske jedinice broj: 721177
Benchmarking hotelskih poduzeća - Ivan Solaris i Sv. Križ
Benchmarking hotelskih poduzeća - Ivan Solaris i Sv. Križ // Proceedings 4th International conference "Vallis Aurea", (focus on: Regional & Innovation Development / Branko Katalinić (ur.).
Požega : Beč: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2014. str. 615-623 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 721177 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Benchmarking hotelskih poduzeća - Ivan Solaris i Sv. Križ
(Benchmarking of hotel company - John Solaris and St. Cross)
Autori
Smoljić, Mirko ; Stipanović, Branka ; Kozarić- Ciković, Marijana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
Proceedings 4th International conference "Vallis Aurea", (focus on: Regional & Innovation Development
/ Branko Katalinić - Požega : Beč : Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2014, 615-623
ISBN
978-3-902734-02-0
Skup
4. Međunarodna konferencija "Vallis Aurea"
Mjesto i datum
Požega, Hrvatska, 18.09.2014. - 20.09.2014
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
Konkurentska sposobnost ; hotelijerstvo ; benchmarking ; kontrolne vrijednosti u benchmarkingu
(Competitiveness ; hotel management ; benchmarking ; control values in benchmarking)
Sažetak
U radu se provodi usporedba konkurentnosti ili benchmarking hotela Ivan Solaris koji je smješten u Šibensko – kninskoj županiji i hotela sv. Križ u Trogiru (Splitsko – dalmatinska županija). Primarni cilj rada je primjenom kvantitativnih metoda istraživanja ocijeniti konkurentnost dvaju hotela i usporediti ih s referentnim/kontrolnim vrijednostima kako bi se utvrdili elementi konkurentnosti koje svaki od hotela mora poboljšati. Očekivani rezultat istraživanja je da će hoteli koji su predmet usporedbe imati sličnu prosječnu ocjenu konkurentnosti.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Ekonomija
POVEZANOST RADA