Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 718684

Funkcija i dizajn pakiranja za čokoladu


Čolak, Vlatka
Funkcija i dizajn pakiranja za čokoladu, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar


CROSBI ID: 718684 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Funkcija i dizajn pakiranja za čokoladu
(Function and design of packaging for chocolate)

Autori
Čolak, Vlatka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Mostar

Datum
02.10

Godina
2014

Stranica
13

Mentor
Jakobek, Lidija

Ključne riječi
čokolada ; funkcija ambalaže ; prikladnost pakiranja ; dizajn pakiranja
(chocolate ; packaging functions ; the suitability of packaging ; packaging design)

Sažetak
Čokolada je danas jedan od najpopularnijih prehrambenih proizvoda na svijetu. Ambalaža u koju se pakiraju čokolada i proizvodi mora pokazati zaštitu protiv svih vanjskih utjecaja kao što su kisik, temperaturne promjene, vodena para te svjetlost. U isto vrijeme ambalaža treba biti prikladnog dizajna, prihvatljivog od strane potrošača. Prilikom odabira i dizajniranja pakiranja za čokoladu, treba obratiti pozornost na uvjete skladištenja čokolade, ambalažni materijal pakiranja, izgled i prihvatljivost pakiranja, ali i na laku uporabu pakiranja. Sve ovo važni su elementi kreiranja i dizajniranja pakiranja za čokoladu. U ovom radu opisana je čokolada kao namirnica te zahtjevi za njeno pakiranje i skladištenje. Opisana je uloga prikladnosti, dizajna i izgleda pakiranja, koji su od velike važnosti jer inovativna i privlačna ambalaža osigurava bolju prodaju proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Lidija Jakobek Barron (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Čolak, Vlatka
Funkcija i dizajn pakiranja za čokoladu, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
Čolak, V. (2014) 'Funkcija i dizajn pakiranja za čokoladu', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{C}olak, Vlatka}, year = {2014}, pages = {13}, keywords = {\v{c}okolada, funkcija ambala\v{z}e, prikladnost pakiranja, dizajn pakiranja}, title = {Funkcija i dizajn pakiranja za \v{c}okoladu}, keyword = {\v{c}okolada, funkcija ambala\v{z}e, prikladnost pakiranja, dizajn pakiranja}, publisherplace = {Mostar} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{C}olak, Vlatka}, year = {2014}, pages = {13}, keywords = {chocolate, packaging functions, the suitability of packaging, packaging design}, title = {Function and design of packaging for chocolate}, keyword = {chocolate, packaging functions, the suitability of packaging, packaging design}, publisherplace = {Mostar} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font