Pregled bibliografske jedinice broj: 718684
Funkcija i dizajn pakiranja za čokoladu
Funkcija i dizajn pakiranja za čokoladu, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
CROSBI ID: 718684 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Funkcija i dizajn pakiranja za čokoladu
(Function and design of packaging for chocolate)
Autori
Čolak, Vlatka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mjesto
Mostar
Datum
02.10
Godina
2014
Stranica
13
Mentor
Jakobek, Lidija
Ključne riječi
čokolada ; funkcija ambalaže ; prikladnost pakiranja ; dizajn pakiranja
(chocolate ; packaging functions ; the suitability of packaging ; packaging design)
Sažetak
Čokolada je danas jedan od najpopularnijih prehrambenih proizvoda na svijetu. Ambalaža u koju se pakiraju čokolada i proizvodi mora pokazati zaštitu protiv svih vanjskih utjecaja kao što su kisik, temperaturne promjene, vodena para te svjetlost. U isto vrijeme ambalaža treba biti prikladnog dizajna, prihvatljivog od strane potrošača. Prilikom odabira i dizajniranja pakiranja za čokoladu, treba obratiti pozornost na uvjete skladištenja čokolade, ambalažni materijal pakiranja, izgled i prihvatljivost pakiranja, ali i na laku uporabu pakiranja. Sve ovo važni su elementi kreiranja i dizajniranja pakiranja za čokoladu. U ovom radu opisana je čokolada kao namirnica te zahtjevi za njeno pakiranje i skladištenje. Opisana je uloga prikladnosti, dizajna i izgleda pakiranja, koji su od velike važnosti jer inovativna i privlačna ambalaža osigurava bolju prodaju proizvoda.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Lidija Jakobek Barron
(mentor)