Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 717790

Utjecaj vrste i sorte hmelja na koncentraciju ukupnih polifenola u svijetlim i tamnim pivima


Ćorić, Nevena
Utjecaj vrste i sorte hmelja na koncentraciju ukupnih polifenola u svijetlim i tamnim pivima, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar


CROSBI ID: 717790 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj vrste i sorte hmelja na koncentraciju ukupnih polifenola u svijetlim i tamnim pivima
(Impact of types and hop species on concentration of total polyphenols in leger pale and dark beers)

Autori
Ćorić, Nevena

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Mostar

Datum
29.09

Godina
2014

Stranica
40

Mentor
Tišma, Marina

Ključne riječi
Hmelj; hmeljni peleti; hmeljni ekstrakt; sadržaj ukupnih polifenola; temperatura proteolize.
(Hop; hop pellets; hop extract; proteolytic temperature)

Sažetak
Cilj ovog diplomskog rada je odrediti utjecaj različitih tipova i sorti hmelja na koncentraciju ukupnih polifenola u svijetlim i tamnim lager pivima, proizvedenim u industrijskom mjerilu u Hercegovačkoj pivovari. Istraživan je utjecaj dva različita tipa hmelja: hmeljni peleti i hmeljni ekstrakti. Korišteni su hmeljni peleti iz 5 različitih sorti hmelja (Hallertau Magnum, Styrian Goldings, Saaz, Aurora i Sladek), a hmeljni ekstrakt bio je porijeklom iz sorte Hallertau. Pokazano je da svijetla lager piva imaju nižu koncentraciju ukupnih polifenola (110 - 179 mg/L) u usporedbi sa crnim pivima (230 – 260 mg/L). Niže koncentracije ukupnih polifenola (110 – 131 mg/L) izmjerene su u pivima u čijem je procesu proizvodnje korišten hmeljni ekstrakt dok su piva proizvedena shmeljnim peletima imala višu koncentracije polifenola (139 do140 mg/L).

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Brodogradnja, Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Marina Tišma (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ćorić, Nevena
Utjecaj vrste i sorte hmelja na koncentraciju ukupnih polifenola u svijetlim i tamnim pivima, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
Ćorić, N. (2014) 'Utjecaj vrste i sorte hmelja na koncentraciju ukupnih polifenola u svijetlim i tamnim pivima', diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar.
@phdthesis{phdthesis, author = {\'{C}ori\'{c}, Nevena}, year = {2014}, pages = {40}, keywords = {Hmelj, hmeljni peleti, hmeljni ekstrakt, sadr\v{z}aj ukupnih polifenola, temperatura proteolize.}, title = {Utjecaj vrste i sorte hmelja na koncentraciju ukupnih polifenola u svijetlim i tamnim pivima}, keyword = {Hmelj, hmeljni peleti, hmeljni ekstrakt, sadr\v{z}aj ukupnih polifenola, temperatura proteolize.}, publisherplace = {Mostar} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\'{C}ori\'{c}, Nevena}, year = {2014}, pages = {40}, keywords = {Hop, hop pellets, hop extract, proteolytic temperature}, title = {Impact of types and hop species on concentration of total polyphenols in leger pale and dark beers}, keyword = {Hop, hop pellets, hop extract, proteolytic temperature}, publisherplace = {Mostar} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font