Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 717233

Kvaliteta meda Varaždinske županije tijekom 2012. godine


Coce, Marina
Kvaliteta meda Varaždinske županije tijekom 2012. godine, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 717233 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kvaliteta meda Varaždinske županije tijekom 2012. godine
(Honey quality of Varazdin county during 2012 year)

Autori
Coce, Marina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
18.09

Godina
2014

Stranica
49

Mentor
Panjkota Krbavčić, Ines

Ključne riječi
bagremov med; cvjetni med; fizikalno-kemijski parametri; kvaliteta meda; sastav meda
(acacia honey; floral honey; physical-chemical parameters; honey quality; honey composition)

Sažetak
U istraživanju provedenom na 29 uzoraka bagremovog i 29 uzoraka cvjetnog meda određivani su fizikalno-kemijski parametri koji utječu na kvalitetu meda. Određeni fizikalnokemijski parametri uključivali su maseni udio vode, električnu provodnost, kiselost, maseni udio reducirajućih šećera, maseni udio saharoze te udio 5-hidroksimetilfurfurala (HMF-a). Fizikalno-kemijskim analizama utvrđeno je da su svi uzorci bagremovog meda zadovoljili zahtjeve Pravilnika i CAC-a određenih fizikalno-kemijskih parametara. Što se tiče cvjetnog meda, 12 od 29 uzoraka nije zadovoljilo zahtjev Pravilnika o električnoj provodnosti i samo jedan uzorak nije zadovoljio zahtjeve Pravilnika i CAC-a o udjelu reducirajućih šećera. Zahtjevi Pravilnika i IHC-a za preostale parametre bili su ispunjeni.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ines Panjkota-Krbavčić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Coce, Marina
Kvaliteta meda Varaždinske županije tijekom 2012. godine, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Coce, M. (2014) 'Kvaliteta meda Varaždinske županije tijekom 2012. godine', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Coce, Marina}, year = {2014}, pages = {49}, keywords = {bagremov med, cvjetni med, fizikalno-kemijski parametri, kvaliteta meda, sastav meda}, title = {Kvaliteta meda Vara\v{z}dinske \v{z}upanije tijekom 2012. godine}, keyword = {bagremov med, cvjetni med, fizikalno-kemijski parametri, kvaliteta meda, sastav meda}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Coce, Marina}, year = {2014}, pages = {49}, keywords = {acacia honey, floral honey, physical-chemical parameters, honey quality, honey composition}, title = {Honey quality of Varazdin county during 2012 year}, keyword = {acacia honey, floral honey, physical-chemical parameters, honey quality, honey composition}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font