Pregled bibliografske jedinice broj: 716476
Sušenje i dorada lješnjaka
Sušenje i dorada lješnjaka // V. Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja/ Katić, Zvonko (ur.), 1 (1989), 185-201 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 716476 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sušenje i dorada lješnjaka
(Drying and treatment of hazelnut)
Autori
Katić, Zvonko ; Krička, Tajana ; Sedmak, Zdenko ; Pliestić, Stjepan ; Kerep, Nadica ; Poljak, Gordana
Izvornik
V. Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja/ Katić, Zvonko (ur.) (1331-7768) 1
(1989);
185-201
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
Sušenja; dorada; lješnjak
(Drying; treatment; hazelnut)
Sažetak
Plodove lješnjaka uz grubo čišćenje potrebno je i osušiti na vlagu koja će mu omogučiti skladištenje u hrpi ili u silosu na duže vrijeme. Velike količine ploda lješnjaka nije moguče sušiti izlaganjem na suncu ili prirodnim provjetrevanjem. Potrebno ga je termički doraditi.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Profili:
Tajana Krička
(autor)
Stjepan Pliestić
(autor)
Zvonko Katić
(autor)
Nadica Dobričević
(autor)
Zdenko Sedmak
(autor)