Pregled bibliografske jedinice broj: 716469
Utjecaj perforacije zrna kukuruza na njegovu dinamičku čvrstoću
Utjecaj perforacije zrna kukuruza na njegovu dinamičku čvrstoću // VI. Međunrodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja/Katić Zvonko (ur.), 1 (1990), 183-188 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 716469 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj perforacije zrna kukuruza na njegovu dinamičku čvrstoću
(Impact of perforation of corn kernel on his dynamic strength)
Autori
Krička, Tajana
Izvornik
VI. Međunrodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja/Katić Zvonko (ur.) (1331-7768) 1
(1990);
183-188
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
Perforiranje; zrno kukuruza; dinamička čvrstoća
(Perforation; corn kernel; dynamic strength)
Sažetak
Laboratorijskim ispitivanjem 9 hibrida kukuruza, koji su perforirani i sušeni na približno istu vlažnost na laboratorijkom modelu sušnica, a zatim ispitani na dinamičku čvrstoću zrna na centrifugalnom bubnju. Dobiveno je da 6 hibrida ima veći, a 3 manji lom zrna. Proizlazi da dinamička čvrstoća zrna ne ovisi o perforaciji, već je to morfološka karakteristika istog.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)