Pregled bibliografske jedinice broj: 716441
Utjecaj perforiranja zrna kukuruza hibrida Bc 462 na brzinu sušenja
Utjecaj perforiranja zrna kukuruza hibrida Bc 462 na brzinu sušenja // VI. Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja/Katić Zvonko (ur.), 1 (1990), 77-85 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 716441 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj perforiranja zrna kukuruza hibrida Bc 462 na brzinu sušenja
(Effect of perforation of corn kernel hybrid Bc 462 on a drying speed)
Autori
Krička, Tajana
Izvornik
VI. Međunarodno savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja/Katić Zvonko (ur.) (1331-7768) 1
(1990);
77-85
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
Perforiranje; zrno kukuruza; sušenje
(Perforation; corn cernel; drying)
Sažetak
Tehnološki postupak perforiranja zrna kukuruza proveden je u laboratorijskim uvjetima na hibridu kukuruza Bc 462 različite početne vlažnosti.Jedan dio uzorka je sušen na laboratorijskoj sušnici, a drugi dio je prije sušenja perforiran na laboratorijskom ježu, gdje je svako zrno dobilo 3-5 uboda. Nakon perforiranja sušen je na 130 C, kao i neperforirano zrno. Eksponencijalnom regresijom dobiveno je da što je zrno kukuruza vlažnije, eksponent je manji. Eksponenti jednadžbe perforiranog zrna kukuruza, veći su eksponenata neperforiranog zrna kukuruza. Perforirani kukuruz brže se suši.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)