Pregled bibliografske jedinice broj: 713851
Primjena biotehnologije u proizvodnji funkcionalne hrane
Primjena biotehnologije u proizvodnji funkcionalne hrane, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki, Split
CROSBI ID: 713851 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Primjena biotehnologije u proizvodnji funkcionalne hrane
(The role of biotechnology in functional food processing)
Autori
Vulić, Lucija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Kemijsko-tehnološki
Mjesto
Split
Datum
07.09
Godina
2011
Stranica
42
Mentor
Bilušić, Tea
Ključne riječi
biotehnologija; funkcionalna hrana; fitokemikalije
(bioetchnology; functional foods; phytochemicals)
Sažetak
Unkcionalna hrana je sve zastupljenija u ljudskoj prehrani budući da posjeduje osnovne nutricionističke funkcije te jača zdravlje i pomaže u prevenciji kroničnih oboljenja. Primjenom biotehnoloških procesa se može povećati bioraspoloživost polifenola, zatim nutritivna vrijednost hrane.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija