Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 713851

Primjena biotehnologije u proizvodnji funkcionalne hrane


Vulić, Lucija
Primjena biotehnologije u proizvodnji funkcionalne hrane, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki, Split


CROSBI ID: 713851 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Primjena biotehnologije u proizvodnji funkcionalne hrane
(The role of biotechnology in functional food processing)

Autori
Vulić, Lucija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Kemijsko-tehnološki

Mjesto
Split

Datum
07.09

Godina
2011

Stranica
42

Mentor
Bilušić, Tea

Ključne riječi
biotehnologija; funkcionalna hrana; fitokemikalije
(bioetchnology; functional foods; phytochemicals)

Sažetak
Unkcionalna hrana je sve zastupljenija u ljudskoj prehrani budući da posjeduje osnovne nutricionističke funkcije te jača zdravlje i pomaže u prevenciji kroničnih oboljenja. Primjenom biotehnoloških procesa se može povećati bioraspoloživost polifenola, zatim nutritivna vrijednost hrane.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Kemijsko-tehnološki fakultet, Split

Profili:

Avatar Url Tea Bilušić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vulić, Lucija
Primjena biotehnologije u proizvodnji funkcionalne hrane, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki, Split
Vulić, L. (2011) 'Primjena biotehnologije u proizvodnji funkcionalne hrane', diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki, Split.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vuli\'{c}, Lucija}, year = {2011}, pages = {42}, keywords = {biotehnologija, funkcionalna hrana, fitokemikalije}, title = {Primjena biotehnologije u proizvodnji funkcionalne hrane}, keyword = {biotehnologija, funkcionalna hrana, fitokemikalije}, publisherplace = {Split} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vuli\'{c}, Lucija}, year = {2011}, pages = {42}, keywords = {bioetchnology, functional foods, phytochemicals}, title = {The role of biotechnology in functional food processing}, keyword = {bioetchnology, functional foods, phytochemicals}, publisherplace = {Split} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font