Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 713837

Određivanje antioksidacijske aktivnosti kazeinske i sirutkine frakcije neprerađenog kozjeg, kravljeg, ovčjeg i magarećeg mlijeka


Landeka, Marija
Određivanje antioksidacijske aktivnosti kazeinske i sirutkine frakcije neprerađenog kozjeg, kravljeg, ovčjeg i magarećeg mlijeka, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki, Split


CROSBI ID: 713837 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje antioksidacijske aktivnosti kazeinske i sirutkine frakcije neprerađenog kozjeg, kravljeg, ovčjeg i magarećeg mlijeka
(Evaluation of the antioxidant activity of casein and whey fractions from raw goat, cow, sheep and donkey milk)

Autori
Landeka, Marija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Kemijsko-tehnološki

Mjesto
Split

Datum
27.09

Godina
2012

Stranica
36

Mentor
Bilušić, Tea

Ključne riječi
antioksidacijska aktivnost; mlijeko; kazein; sirutka
(antioxidant activity; milk; casein; whey)

Sažetak
Cilj rada bio je izolirati kazeinsku i sirutkinu frakciju iz svježeg kozjeg, kravlje, ovčjeg i magarećeg mlijeka i odrediti njihovu antioksidacijsku aktivnost FRAP i DPPH metodom. Kazeinske frakcije mlijeka nisu pokazale sposobnost inhibicije slobodnog DPPH radikala, dok je sirutka magarećeg mlijeka pokazala vrlo jaku inhibiciju DPPH radikala. Sirutkine frakcije su pokazale visoku antioksidacijsku aktivnost FRAP metodom.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Kemijsko-tehnološki fakultet, Split

Profili:

Avatar Url Tea Bilušić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Landeka, Marija
Određivanje antioksidacijske aktivnosti kazeinske i sirutkine frakcije neprerađenog kozjeg, kravljeg, ovčjeg i magarećeg mlijeka, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki, Split
Landeka, M. (2012) 'Određivanje antioksidacijske aktivnosti kazeinske i sirutkine frakcije neprerađenog kozjeg, kravljeg, ovčjeg i magarećeg mlijeka', diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki, Split.
@phdthesis{phdthesis, author = {Landeka, Marija}, year = {2012}, pages = {36}, keywords = {antioksidacijska aktivnost, mlijeko, kazein, sirutka}, title = {Odre\djivanje antioksidacijske aktivnosti kazeinske i sirutkine frakcije neprera\djenog kozjeg, kravljeg, ov\v{c}jeg i magare\'{c}eg mlijeka}, keyword = {antioksidacijska aktivnost, mlijeko, kazein, sirutka}, publisherplace = {Split} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Landeka, Marija}, year = {2012}, pages = {36}, keywords = {antioxidant activity, milk, casein, whey}, title = {Evaluation of the antioxidant activity of casein and whey fractions from raw goat, cow, sheep and donkey milk}, keyword = {antioxidant activity, milk, casein, whey}, publisherplace = {Split} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font