Pregled bibliografske jedinice broj: 705253
Utjecaj procesa ukomljavanja na bistroću piva
Utjecaj procesa ukomljavanja na bistroću piva, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
CROSBI ID: 705253 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj procesa ukomljavanja na bistroću piva
(The influence of mashing on beer haze)
Autori
Odak, Andrea
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mjesto
Mostar
Datum
14.07
Godina
2014
Stranica
50
Mentor
Tišma, Marina
Neposredni voditelj
Jurić, Anita
Ključne riječi
ukomljavanje ; ukupni polifenoli ; bistroća ; proteoliza
(mashing ; total polyphenols ; haze proteolysis)
Sažetak
Cilj ovog rada bio je istražiti utjecaj temperature i temperaturnih stanki prilikom infuzijskog postupka ukomljavanja u proizvodnji piva na bistroću dvije vrste svijetlih piva i jedne vrste crnog piva. Svi ostali parametri proizvodnje piva su bili isti pri čemu su proizvedena piva ujednačene kvalitete u pogledu boje CO2, pH i udjela alkohola. Povišenje temperature proteolize i produženje temperaturne stanke za rezultat je imalo sniženje sadržaja ukupnih polifenola i narušavanje bistroće gotovih piva.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija