Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 705253

Utjecaj procesa ukomljavanja na bistroću piva


Odak, Andrea
Utjecaj procesa ukomljavanja na bistroću piva, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar


CROSBI ID: 705253 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj procesa ukomljavanja na bistroću piva
(The influence of mashing on beer haze)

Autori
Odak, Andrea

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Mostar

Datum
14.07

Godina
2014

Stranica
50

Mentor
Tišma, Marina

Neposredni voditelj
Jurić, Anita

Ključne riječi
ukomljavanje ; ukupni polifenoli ; bistroća ; proteoliza
(mashing ; total polyphenols ; haze proteolysis)

Sažetak
Cilj ovog rada bio je istražiti utjecaj temperature i temperaturnih stanki prilikom infuzijskog postupka ukomljavanja u proizvodnji piva na bistroću dvije vrste svijetlih piva i jedne vrste crnog piva. Svi ostali parametri proizvodnje piva su bili isti pri čemu su proizvedena piva ujednačene kvalitete u pogledu boje CO2, pH i udjela alkohola. Povišenje temperature proteolize i produženje temperaturne stanke za rezultat je imalo sniženje sadržaja ukupnih polifenola i narušavanje bistroće gotovih piva.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Marina Tišma (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Odak, Andrea
Utjecaj procesa ukomljavanja na bistroću piva, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
Odak, A. (2014) 'Utjecaj procesa ukomljavanja na bistroću piva', diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar.
@phdthesis{phdthesis, author = {Odak, Andrea}, year = {2014}, pages = {50}, keywords = {ukomljavanje, ukupni polifenoli, bistro\'{c}a, proteoliza}, title = {Utjecaj procesa ukomljavanja na bistro\'{c}u piva}, keyword = {ukomljavanje, ukupni polifenoli, bistro\'{c}a, proteoliza}, publisherplace = {Mostar} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Odak, Andrea}, year = {2014}, pages = {50}, keywords = {mashing, total polyphenols, haze proteolysis}, title = {The influence of mashing on beer haze}, keyword = {mashing, total polyphenols, haze proteolysis}, publisherplace = {Mostar} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font