Pregled bibliografske jedinice broj: 70365
Utjecaj genotipa i temperaturnog režima stratifikacije na klijavost sjemena vinogradarske breskve (Prunus persica L.)
Utjecaj genotipa i temperaturnog režima stratifikacije na klijavost sjemena vinogradarske breskve (Prunus persica L.) // Sjemenarstvo, 17 (2000), 3-4; 209-216 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 70365 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj genotipa i temperaturnog režima stratifikacije na klijavost sjemena vinogradarske breskve (Prunus persica L.)
(The effect of genotype and stratification temperature on seed germinability of peach (Prunus persica L.))
Autori
Pavičić, Nikola ; Pejić, Ivan ; Jemrić, Tomislav
Izvornik
Sjemenarstvo 17
(2000), 3-4;
209-216
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
breskva; stratifikacija; temperatura; klijavost; porijeklo
(peach; stratification; temperature; germinability; origin)
Sažetak
Koštice 16 genotipova vinogradarske breskve su stratificirane u trajanju od 111 dana na konstantnoj temperaturi 2C (varijanta A) i uz izmjenu temperature 2 i 8C u periodima od po 14 dana (Varojanta B). Energija klijavosti bila je veća kod varijante B. Uočena je veza izmedju porijekla genotipa i varijante stratifikacije.
Izvorni jezik
Hrvatski
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- CAB
- BIOSIS