Pregled bibliografske jedinice broj: 702189
Određivanje prisutnosti aflatoksina u koštunjičavom voću
Određivanje prisutnosti aflatoksina u koštunjičavom voću, 2009., magistarski rad, Prirodoslovno-matematički fakultet, Biološki odsjek, Zagreb
CROSBI ID: 702189 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Određivanje prisutnosti aflatoksina u koštunjičavom voću
(Determination of aflatoxins in nuts and nut products)
Autori
Mršić-Klak Iva
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, magistarski rad
Fakultet
Prirodoslovno-matematički fakultet, Biološki odsjek
Mjesto
Zagreb
Datum
10.07
Godina
2009
Stranica
70
Mentor
Puntarić Dinko
Ključne riječi
mikotoksini; aflatoksini; metoda; ELISA; metoda LC-MS
(mycotoxins; aflatoxins; ELISA; methods; LC-MS method)
Sažetak
Mikotoksini su sekundarni metaboliti plijesni. Među najznačajnije se ubrajaju aflatoksini, a najčešće ih tvore plijesni Aspergilus flavus, Aspergilus parasiticus i Aspergilus nomius. Za analizu prikupljneih uzoraka koštunjičavog voća korištene su meztode ELISA i LC-MS. Cilj istraživanja je utvrđivanje količina skupnih aflatoksina AFB1 i AFB2 AFG2 i AFG2.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Biologija