Pregled bibliografske jedinice broj: 701738
Zaštićeni mesni proizvodi Hrvatske - osobine sirovine i finalnog proizvoda
Zaštićeni mesni proizvodi Hrvatske - osobine sirovine i finalnog proizvoda // X. SAVJETOVANJE UZGAJIVAČA SVINJA U REPUBLICI HRVATSKOJ - ZBORNIK PREDAVANJA / Mahnet, Željko (ur.).
Zagreb: Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA), 2014. str. 35-40 (pozvano predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 701738 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Zaštićeni mesni proizvodi Hrvatske - osobine sirovine i finalnog proizvoda
(Croatian protected meat products - the characteristics of raw material and final product)
Autori
Karolyi, danijel
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
X. SAVJETOVANJE UZGAJIVAČA SVINJA U REPUBLICI HRVATSKOJ - ZBORNIK PREDAVANJA
/ Mahnet, Željko - Zagreb : Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA), 2014, 35-40
Skup
X. SAVJETOVANJE UZGAJIVAČA SVINJA U REPUBLICI HRVATSKOJ
Mjesto i datum
Đurđevac, Hrvatska, 29.05.2014. - 30.05.2014
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
Mesni proizvodi; Hrvatska; izvornost; zemljopisno podrijetlo;
(Meat products; Croatia; protected designation of origin; protected geographical indication)
Sažetak
U radu je dat kronološki pregled tijeka zaštite i osnovnih osobina sirovine i finalnog proizvoda zaštićenih mesnih proizvoda Hrvatske (slavonski i baranjski kulen, istarski, drniški, dalmatinski i krčki pršut), s osvrtom na specifične zahtjeve glede proizvodnje svinja za potrebe njihove proizvodnje.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Povijest
POVEZANOST RADA
Projekti:
178-1780716-0714 - Povijest poljoprivrede-prilozi za povijest gospodarstva Hrvatske (Karolyi, Danijel, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb
Profili:
Danijel Karolyi
(autor)