Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 700176

PARAMETRI KVALITETE MEDLJIKOVCA, CVJETNOG, LIVADNOG I ŠUMSKOG MEDA TE RAZLIČITIH VRSTA UNIFLORNOG MEDA


Čalopek, Bruno
PARAMETRI KVALITETE MEDLJIKOVCA, CVJETNOG, LIVADNOG I ŠUMSKOG MEDA TE RAZLIČITIH VRSTA UNIFLORNOG MEDA, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 700176 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
PARAMETRI KVALITETE MEDLJIKOVCA, CVJETNOG, LIVADNOG I ŠUMSKOG MEDA TE RAZLIČITIH VRSTA UNIFLORNOG MEDA
(QUALITY PARAMETERS OF HONEYDEW, FLORAL, MEADOW AND FOREST HONEY AS WELL AS VARIOUS SPECIES OF MONOFLORAL HONEY)

Autori
Čalopek, Bruno

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
25.09

Godina
2013

Stranica
58

Mentor
Marković, Ksenija

Ključne riječi
fizikalno-kemijski parametri; kvaliteta meda; med
(physicochemical parameters; quality of honey; honey)

Sažetak
Kvaliteta meda znatno utječe na nutritivnu vrijednost meda u ljudskoj prehrani, a određuju je mnogi parametri koje se ispituju različitim fizikalno-kemijskim metodama u cilju zaštite potrošača. Cilj ovog rada bio je odrediti karakteristične parametre kvalitete meda kao što su maseni udjel vode, kiselost, električnavodljivost, maseni udjel reducirajućih šećera, maseni udjel saharoze i maseni udjel hidroksimetilfurfurala. Parametri su određeni u 133 uzorka različitih vrsta meda podrijetlom iz Republike Hrvatske iz sezone 2012, kao što su medljikovac, cvjetni med, livadni med, šumski med te med bagrema, lipe, kestena, kadulje, suncokreta i zlatošipke. Rezultati pokazuju da većina uzoraka meda udovoljava zahtjevima Pravilnika.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Ksenija Marković (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Čalopek, Bruno
PARAMETRI KVALITETE MEDLJIKOVCA, CVJETNOG, LIVADNOG I ŠUMSKOG MEDA TE RAZLIČITIH VRSTA UNIFLORNOG MEDA, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Čalopek, B. (2013) 'PARAMETRI KVALITETE MEDLJIKOVCA, CVJETNOG, LIVADNOG I ŠUMSKOG MEDA TE RAZLIČITIH VRSTA UNIFLORNOG MEDA', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{C}alopek, Bruno}, year = {2013}, pages = {58}, keywords = {fizikalno-kemijski parametri, kvaliteta meda, med}, title = {PARAMETRI KVALITETE MEDLJIKOVCA, CVJETNOG, LIVADNOG I \v{S}UMSKOG MEDA TE RAZLI\v{C}ITIH VRSTA UNIFLORNOG MEDA}, keyword = {fizikalno-kemijski parametri, kvaliteta meda, med}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{C}alopek, Bruno}, year = {2013}, pages = {58}, keywords = {physicochemical parameters, quality of honey, honey}, title = {QUALITY PARAMETERS OF HONEYDEW, FLORAL, MEADOW AND FOREST HONEY AS WELL AS VARIOUS SPECIES OF MONOFLORAL HONEY}, keyword = {physicochemical parameters, quality of honey, honey}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font