Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 699945

Utjecaj parametara obrade na površinsku hrapavost pri čeonom glodanju


Vjeran Višnjić
Utjecaj parametara obrade na površinsku hrapavost pri čeonom glodanju, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Tehnički fakultet, Rijeka


CROSBI ID: 699945 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj parametara obrade na površinsku hrapavost pri čeonom glodanju
(The influence of cutting parameters on the surface roughness in face milling)

Autori
Vjeran Višnjić

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Tehnički fakultet

Mjesto
Rijeka

Datum
27.03

Godina
2014

Stranica
61

Mentor
Jurković, Zoran ; Cukor, Goran

Ključne riječi
površinska hrapavost; čeono glodanje
(surface roughness; face milling)

Sažetak
Glodanje je postupak obrade odvajanjem čestica koji zbog svoje visoke proizvodnosti zauzima najznačajnije mjesto kod konvencionalnih postupaka obrade. Parametri obrade imaju svakako jedan od ključnih utjecaj na proizvodnost. Stoga je bilo potrebno u radu posebno naglasiti važnost pojedinih parametre obrade na površinsku hrapavost pri procesu čeonog glodanja. U tom cilju bilo je potrebno prikupiti i obraditi podatke dobivene eksperimentalnim putem, te prikazati utjecaj pojedinih parametara (brzine rezanja, posmak, dubina, te ovisno o 3 različita tipa glodala), s ciljem optimalnog korištenja resursa. U analizi procesa data je usporedba dobivenih rezultata hrapavosti obrađene površine kao i utjecaj pojedinih parametara.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Strojarstvo



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Tehnički fakultet, Rijeka

Profili:

Avatar Url Zoran Jurković (mentor)

Avatar Url Goran Cukor (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vjeran Višnjić
Utjecaj parametara obrade na površinsku hrapavost pri čeonom glodanju, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Tehnički fakultet, Rijeka
Vjeran Višnjić (2014) 'Utjecaj parametara obrade na površinsku hrapavost pri čeonom glodanju', diplomski rad, preddiplomski, Tehnički fakultet, Rijeka.
@phdthesis{phdthesis, year = {2014}, pages = {61}, keywords = {povr\v{s}inska hrapavost, \v{c}eono glodanje}, title = {Utjecaj parametara obrade na povr\v{s}insku hrapavost pri \v{c}eonom glodanju}, keyword = {povr\v{s}inska hrapavost, \v{c}eono glodanje}, publisherplace = {Rijeka} }
@phdthesis{phdthesis, year = {2014}, pages = {61}, keywords = {surface roughness, face milling}, title = {The influence of cutting parameters on the surface roughness in face milling}, keyword = {surface roughness, face milling}, publisherplace = {Rijeka} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font