Pregled bibliografske jedinice broj: 699945
Utjecaj parametara obrade na površinsku hrapavost pri čeonom glodanju
Utjecaj parametara obrade na površinsku hrapavost pri čeonom glodanju, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Tehnički fakultet, Rijeka
CROSBI ID: 699945 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj parametara obrade na površinsku hrapavost pri čeonom glodanju
(The influence of cutting parameters on the surface roughness in face milling)
Autori
Vjeran Višnjić
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Tehnički fakultet
Mjesto
Rijeka
Datum
27.03
Godina
2014
Stranica
61
Mentor
Jurković, Zoran ; Cukor, Goran
Ključne riječi
površinska hrapavost; čeono glodanje
(surface roughness; face milling)
Sažetak
Glodanje je postupak obrade odvajanjem čestica koji zbog svoje visoke proizvodnosti zauzima najznačajnije mjesto kod konvencionalnih postupaka obrade. Parametri obrade imaju svakako jedan od ključnih utjecaj na proizvodnost. Stoga je bilo potrebno u radu posebno naglasiti važnost pojedinih parametre obrade na površinsku hrapavost pri procesu čeonog glodanja. U tom cilju bilo je potrebno prikupiti i obraditi podatke dobivene eksperimentalnim putem, te prikazati utjecaj pojedinih parametara (brzine rezanja, posmak, dubina, te ovisno o 3 različita tipa glodala), s ciljem optimalnog korištenja resursa. U analizi procesa data je usporedba dobivenih rezultata hrapavosti obrađene površine kao i utjecaj pojedinih parametara.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Strojarstvo
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Tehnički fakultet, Rijeka