Pregled bibliografske jedinice broj: 699231
Uloga sanitarnog inženjera u provođenju edukacije unutar prehrambene industrije
Uloga sanitarnog inženjera u provođenju edukacije unutar prehrambene industrije // Sanitarno inženjerstvo - treći međunarodni stručno-znanstveni simpozij / Ivana Gobin, Dražen Lušić (ur.).
Opatija: Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo-Komora sanitarnih inženjera i tehničara, 2011. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni)
CROSBI ID: 699231 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Uloga sanitarnog inženjera u provođenju edukacije unutar prehrambene industrije
(The role of sanitary engineers in the training within the food industry)
Autori
Božica Vešligaj
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, stručni
Izvornik
Sanitarno inženjerstvo - treći međunarodni stručno-znanstveni simpozij
/ Ivana Gobin, Dražen Lušić - Opatija : Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo-Komora sanitarnih inženjera i tehničara, 2011
Skup
Sanitarno inženjerstvo
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 10.11.2011. - 12.11.2011
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
prehrambena industrija; higijenski minimum; toksikologija; interna edukacija; standardi HACCP; ISO; sanitarni inženjer
(food industry; hygiene minimum; toxicology; internal education; HACCP standards; ISO; sanitary enginer)
Sažetak
Edukacije /lat. educare-odgojiti, odgoj, obrazovanje, razvijanje sposobnosti tjelesnih, umnih i moralnih. U svim djelatnostima, pa tako i u prehrambenoj industriji, potrebne su razne vrste edukacija. Dio edukacija baziran je na zakonskim propisima, a dio su internog karaktera, namjenske, specijalizirane, usmjerene na pojedine vrste poslova. U ove prve, zakonom regulirane, spada „higijenski minimum“ i toksikologija /osnovna znanja o kemikalijama/. Interne, ciljane edukacije, podrazumijevaju edukacije određenih skupina zaposlenika koji rade na radnim mjestima gdje je neka vrsta edukacije potrebna. Standardi koji prate, na čijim se temeljima bazira način proizvodnje hrane, ujedno diktiraju teme internih edukacija. Prvenstveno su to teme iz higijene, HACCP-a i ISO standarda. O organizaciji, provođenju i obavljanju edukacija brine sanitarni inženjer koji radi u prehrambenoj ind.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Zdravstveno veleučilište, Zagreb