Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 696990

MONITORING KONTROLNIH TOČAKA I KRITIČNIH KONTROLNIH TOČAKA HACCP SUSTAVA U UGOSTITELJSTVU PRIMJENOM INFORMATIZACIJE


Uršulin-Trstenjak, Natalija; Šušnić, Saša; Levanić, Davor; Gazibara, Dragan
MONITORING KONTROLNIH TOČAKA I KRITIČNIH KONTROLNIH TOČAKA HACCP SUSTAVA U UGOSTITELJSTVU PRIMJENOM INFORMATIZACIJE // Kvaliteta nije slučajnost - proizvedeno u kvaliteti, stvoreno za uspjeh / Čehajić Labaš, Dunja (ur.).
Baška: Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), 2014. str. 366-375 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 696990 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
MONITORING KONTROLNIH TOČAKA I KRITIČNIH KONTROLNIH TOČAKA HACCP SUSTAVA U UGOSTITELJSTVU PRIMJENOM INFORMATIZACIJE
(MONITORING THE CONTROL POINTS AND CRITICAL CONTROL POINTS OF HACCP SYSTEM IN HOSPITALITY USING INFORMATIZATION)

Autori
Uršulin-Trstenjak, Natalija ; Šušnić, Saša ; Levanić, Davor ; Gazibara, Dragan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Kvaliteta nije slučajnost - proizvedeno u kvaliteti, stvoreno za uspjeh / Čehajić Labaš, Dunja - Baška : Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), 2014, 366-375

Skup
14. HRVATSKU KONFERENCIJU O KVALITETI i 5. ZNANSTVENI SKUP HRVATSKOG DRUŠTVA ZA KVALITETU

Mjesto i datum
Baška, otok Krk, Hrvatska, 15.05.2014. - 17.05.2014

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
HACCP; informatizacija; temperatura
(HACCP; informatization; temperature)

Sažetak
U cilju osiguravanja sustavnog i kontinuiranog nadzora KT i KKT HACCP sustava u djelatnosti ugostiteljstva, čime se osigurava sigurnost hrane, moguće je primijeniti informatičku podršku. U slučaju kada se radi o velikom broju uređaja (rashladne i termičke opreme) koja je dislocirana u objektu, optimalno rješenje nudi se kroz uspostavu sistemske i aplikativne programske opreme centralnog nadzornog sustava (CNS). Jedan takav sustav nadzora prikazati će se i u ovome radu. Specifikacija programske opreme nastala je na temelju zahtjeva korisnika. Sastoji se od sistemske i aplikativne programske opreme. Sistemska oprema realizirana je putem „novaPro“ stanica sa oznakom MASTER i Function Block Diagram programom. Aplikativnu opremu čine također nadzorni sustav, alarmiranje na nadzornom nivou (NN), izvještaji, sustav AS-a (automatske stanice), kronologija na NN i zaštita na NN. Prednost takvog sustava očituje se u kontinuiranom monitoringu, trenutnom prepoznavanju odstupanja od postavljenih parametara, ustanovljavanju kvarova opreme, olakšanom dokumentiranju parametara i stvaranju baze podataka koji se mogu iskoristiti za analizu trendova i provođenje preventivnih radnji, što utječe i na optimizaciju ljudskih resursa.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija, Informacijske i komunikacijske znanosti



POVEZANOST RADA



Citiraj ovu publikaciju:

Uršulin-Trstenjak, Natalija; Šušnić, Saša; Levanić, Davor; Gazibara, Dragan
MONITORING KONTROLNIH TOČAKA I KRITIČNIH KONTROLNIH TOČAKA HACCP SUSTAVA U UGOSTITELJSTVU PRIMJENOM INFORMATIZACIJE // Kvaliteta nije slučajnost - proizvedeno u kvaliteti, stvoreno za uspjeh / Čehajić Labaš, Dunja (ur.).
Baška: Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), 2014. str. 366-375 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Uršulin-Trstenjak, N., Šušnić, S., Levanić, D. & Gazibara, D. (2014) MONITORING KONTROLNIH TOČAKA I KRITIČNIH KONTROLNIH TOČAKA HACCP SUSTAVA U UGOSTITELJSTVU PRIMJENOM INFORMATIZACIJE. U: Čehajić Labaš, D. (ur.)Kvaliteta nije slučajnost - proizvedeno u kvaliteti, stvoreno za uspjeh.
@article{article, author = {Ur\v{s}ulin-Trstenjak, Natalija and \v{S}u\v{s}ni\'{c}, Sa\v{s}a and Levani\'{c}, Davor and Gazibara, Dragan}, editor = {\v{C}ehaji\'{c} Laba\v{s}, D.}, year = {2014}, pages = {366-375}, keywords = {HACCP, informatizacija, temperatura}, title = {MONITORING KONTROLNIH TO\v{C}AKA I KRITI\v{C}NIH KONTROLNIH TO\v{C}AKA HACCP SUSTAVA U UGOSTITELJSTVU PRIMJENOM INFORMATIZACIJE}, keyword = {HACCP, informatizacija, temperatura}, publisher = {Hrvatsko dru\v{s}tvo za kvalitetu (HDK)}, publisherplace = {Ba\v{s}ka, otok Krk, Hrvatska} }
@article{article, author = {Ur\v{s}ulin-Trstenjak, Natalija and \v{S}u\v{s}ni\'{c}, Sa\v{s}a and Levani\'{c}, Davor and Gazibara, Dragan}, editor = {\v{C}ehaji\'{c} Laba\v{s}, D.}, year = {2014}, pages = {366-375}, keywords = {HACCP, informatization, temperature}, title = {MONITORING THE CONTROL POINTS AND CRITICAL CONTROL POINTS OF HACCP SYSTEM IN HOSPITALITY USING INFORMATIZATION}, keyword = {HACCP, informatization, temperature}, publisher = {Hrvatsko dru\v{s}tvo za kvalitetu (HDK)}, publisherplace = {Ba\v{s}ka, otok Krk, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font