Pregled bibliografske jedinice broj: 696878
Olovo i kadmij u voću i povrću: određivanje, koncentracija, kvaliteta
Olovo i kadmij u voću i povrću: određivanje, koncentracija, kvaliteta, 2012., diplomski rad, diplomski, Sveučilišni Odjel za forenzične znanosti. Smjer: Forenzična kemija i molekularna biologija, Split
CROSBI ID: 696878 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Olovo i kadmij u voću i povrću: određivanje, koncentracija, kvaliteta
(Lead and cadmium in fruits and vegetables: determination, concentration, quality)
Autori
Boban, Anđela
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Sveučilišni Odjel za forenzične znanosti. Smjer: Forenzična kemija i molekularna biologija
Mjesto
Split
Datum
11.09
Godina
2012
Stranica
31
Mentor
Stipišić, Angela
Ključne riječi
AAS; voće; povrće; olovo; kadmij
(AAS; fruits; vegetables; lead; cadmium)
Sažetak
Analizirano je 38 uzoraka voća i povrća na prisustvo Pb i Cd tehnikom GFAAS. Dok je sadržaj Cd u svim uzorcima ispod dopuštenih vrijednosti, Pb je u dva uzorka (peršina i kapule) iznad dopuštenih vrijednosti Pravilnika o kontaminantima.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita