Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 696757

Primjena nove tehnike sušenja za proizvodnju čipsa od jabuke


Sito, Stjepan; Šket, Branko; Kurnik, Marjana; Kraljević, Ante; Hrvojčec, Hrvoje
Primjena nove tehnike sušenja za proizvodnju čipsa od jabuke // Glasnik zaštite bilja, 37 (2014), 3; 67-73 (domaća recenzija, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 696757 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Primjena nove tehnike sušenja za proizvodnju čipsa od jabuke
(Application of new drying techniques for the production of apple chips)

Autori
Sito, Stjepan ; Šket, Branko ; Kurnik, Marjana ; Kraljević, Ante ; Hrvojčec, Hrvoje

Izvornik
Glasnik zaštite bilja (0350-9664) 37 (2014), 3; 67-73

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
plod jabuke ; sušenje jabuke ; čips od jabuke
(apple fruit ; drying apples ; apple chips)

Sažetak
U radu su analizirane sorte jabuke Cipps Pink, Granny Smith, Jonagold, Idared, Golden Delicious i Braeburn u svrhu pogodnosti plodova za sušenje. Rezultati istraživanja, odnosno polinomne jednadžbe krivulja za sušenje, ukazuju da su neke sorte jabuka pogodnije za proizvodnju čipsa od jabuka (Cripps Pink, Golden Delicious, Idared). Kako bi se sačuvala kvaliteta listića (čips) i smanjili troškovi, nužno je proces sušenja podijeliti u više faza. Priprema jabuka za dobivanje čipsa dosta je zahtjevna, što izravno utječe na troškove, pa je stoga nužno pripremne faze maksimalno mehanizirati.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Stjepan Sito (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Sito, Stjepan; Šket, Branko; Kurnik, Marjana; Kraljević, Ante; Hrvojčec, Hrvoje
Primjena nove tehnike sušenja za proizvodnju čipsa od jabuke // Glasnik zaštite bilja, 37 (2014), 3; 67-73 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
Sito, S., Šket, B., Kurnik, M., Kraljević, A. & Hrvojčec, H. (2014) Primjena nove tehnike sušenja za proizvodnju čipsa od jabuke. Glasnik zaštite bilja, 37 (3), 67-73.
@article{article, author = {Sito, Stjepan and \v{S}ket, Branko and Kurnik, Marjana and Kraljevi\'{c}, Ante and Hrvoj\v{c}ec, Hrvoje}, year = {2014}, pages = {67-73}, keywords = {plod jabuke, su\v{s}enje jabuke, \v{c}ips od jabuke}, journal = {Glasnik za\v{s}tite bilja}, volume = {37}, number = {3}, issn = {0350-9664}, title = {Primjena nove tehnike su\v{s}enja za proizvodnju \v{c}ipsa od jabuke}, keyword = {plod jabuke, su\v{s}enje jabuke, \v{c}ips od jabuke} }
@article{article, author = {Sito, Stjepan and \v{S}ket, Branko and Kurnik, Marjana and Kraljevi\'{c}, Ante and Hrvoj\v{c}ec, Hrvoje}, year = {2014}, pages = {67-73}, keywords = {apple fruit, drying apples, apple chips}, journal = {Glasnik za\v{s}tite bilja}, volume = {37}, number = {3}, issn = {0350-9664}, title = {Application of new drying techniques for the production of apple chips}, keyword = {apple fruit, drying apples, apple chips} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • FSTA: Food Science and Technology Abstracts





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font