Pregled bibliografske jedinice broj: 691676
Identifikacija i optimizacija procesa u ugostiteljskoj djelatnosti
Identifikacija i optimizacija procesa u ugostiteljskoj djelatnosti // 3. Međunarodni stručno – znanstveni simpozij / Gobin, Ivan ; Lušić, Dražen (ur.).
Opatija: Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo – Komora sanitarnih inženjera i tehnicara, 2011. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni)
CROSBI ID: 691676 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Identifikacija i optimizacija procesa u ugostiteljskoj djelatnosti
(Process identification and optimization in the catering industry)
Autori
Šušnić, Saša ; Uršulin-Trstenjak, Natalija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, stručni
Izvornik
3. Međunarodni stručno – znanstveni simpozij
/ Gobin, Ivan ; Lušić, Dražen - Opatija : Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo – Komora sanitarnih inženjera i tehnicara, 2011
ISBN
978-953-7785-01-7
Skup
SANITARNO INŽENJERSTVO – SANITARY ENGINEERING
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 10.11.2011. - 12.11.2011
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
poslovni procesi; optimizacija; ugostiteljstvo
(business processes; optimization; catering)
Sažetak
Suvremeni trendovi poslovanja, kao preduvjet djelotvornosti i učinkovitosti, zahtijevaju prepoznavanje značaja identifikacije, mjerenja i optimizacije poslovnih procesa kao skupa povezanih ili međusobno ovisnih radnji koji imaju za cilj ulazne veličine (zahtjeve, resurse) pretvoriti u rezultate (zadovoljstvo korisnika proizvoda/usluga uz ostvarenje dodane vrijednosti). Bez obzira da li se radi o proizvodnoj ili uslužnoj djelatnosti pristup identifikacije i optimizacije korelira s PDCA ciklusom i ima značaj na kvalitetu te sigurnost proizvoda i usluga. Iz tog je razloga za istaknuti utjecaj identifikacije, mjerenja i optimizacije procesa s aspekta sigurnosti hrane pripremljene i poslužene u ugostiteljskoj djelatnosti. Naglasak kod optimizacije procesa u ugostiteljskoj djelatnosti predstavlja povećanje razine organiziranosti uz zadržavanje postojećih resursa, u slučaju da isti mogu poduprijeti tehnološke procese. Od izuzetnog je značaja upravljanje promjenama u poslovnim procesima što u slučaju dinamične djelatnosti kao što je ugostiteljstvo dugoročno predstavlja pozicioniranje na globalnom tržištu, poboljšavajući kvalitetu i sigurnost proizvoda i usluga uz istodobno smanjenje troškova.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija