Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 691676

Identifikacija i optimizacija procesa u ugostiteljskoj djelatnosti


Šušnić, Saša; Uršulin-Trstenjak, Natalija
Identifikacija i optimizacija procesa u ugostiteljskoj djelatnosti // 3. Međunarodni stručno – znanstveni simpozij / Gobin, Ivan ; Lušić, Dražen (ur.).
Opatija: Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo – Komora sanitarnih inženjera i tehnicara, 2011. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni)


CROSBI ID: 691676 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Identifikacija i optimizacija procesa u ugostiteljskoj djelatnosti
(Process identification and optimization in the catering industry)

Autori
Šušnić, Saša ; Uršulin-Trstenjak, Natalija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, stručni

Izvornik
3. Međunarodni stručno – znanstveni simpozij / Gobin, Ivan ; Lušić, Dražen - Opatija : Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo – Komora sanitarnih inženjera i tehnicara, 2011

ISBN
978-953-7785-01-7

Skup
SANITARNO INŽENJERSTVO – SANITARY ENGINEERING

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 10.11.2011. - 12.11.2011

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
poslovni procesi; optimizacija; ugostiteljstvo
(business processes; optimization; catering)

Sažetak
Suvremeni trendovi poslovanja, kao preduvjet djelotvornosti i učinkovitosti, zahtijevaju prepoznavanje značaja identifikacije, mjerenja i optimizacije poslovnih procesa kao skupa povezanih ili međusobno ovisnih radnji koji imaju za cilj ulazne veličine (zahtjeve, resurse) pretvoriti u rezultate (zadovoljstvo korisnika proizvoda/usluga uz ostvarenje dodane vrijednosti). Bez obzira da li se radi o proizvodnoj ili uslužnoj djelatnosti pristup identifikacije i optimizacije korelira s PDCA ciklusom i ima značaj na kvalitetu te sigurnost proizvoda i usluga. Iz tog je razloga za istaknuti utjecaj identifikacije, mjerenja i optimizacije procesa s aspekta sigurnosti hrane pripremljene i poslužene u ugostiteljskoj djelatnosti. Naglasak kod optimizacije procesa u ugostiteljskoj djelatnosti predstavlja povećanje razine organiziranosti uz zadržavanje postojećih resursa, u slučaju da isti mogu poduprijeti tehnološke procese. Od izuzetnog je značaja upravljanje promjenama u poslovnim procesima što u slučaju dinamične djelatnosti kao što je ugostiteljstvo dugoročno predstavlja pozicioniranje na globalnom tržištu, poboljšavajući kvalitetu i sigurnost proizvoda i usluga uz istodobno smanjenje troškova.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA



Citiraj ovu publikaciju:

Šušnić, Saša; Uršulin-Trstenjak, Natalija
Identifikacija i optimizacija procesa u ugostiteljskoj djelatnosti // 3. Međunarodni stručno – znanstveni simpozij / Gobin, Ivan ; Lušić, Dražen (ur.).
Opatija: Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo – Komora sanitarnih inženjera i tehnicara, 2011. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni)
Šušnić, S. & Uršulin-Trstenjak, N. (2011) Identifikacija i optimizacija procesa u ugostiteljskoj djelatnosti. U: Gobin, I. & Lušić, D. (ur.)3. Međunarodni stručno – znanstveni simpozij.
@article{article, author = {\v{S}u\v{s}ni\'{c}, Sa\v{s}a and Ur\v{s}ulin-Trstenjak, Natalija}, year = {2011}, keywords = {poslovni procesi, optimizacija, ugostiteljstvo}, isbn = {978-953-7785-01-7}, title = {Identifikacija i optimizacija procesa u ugostiteljskoj djelatnosti}, keyword = {poslovni procesi, optimizacija, ugostiteljstvo}, publisher = {Hrvatska udruga za sanitarno in\v{z}enjerstvo – Komora sanitarnih in\v{z}enjera i tehnicara}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {\v{S}u\v{s}ni\'{c}, Sa\v{s}a and Ur\v{s}ulin-Trstenjak, Natalija}, year = {2011}, keywords = {business processes, optimization, catering}, isbn = {978-953-7785-01-7}, title = {Process identification and optimization in the catering industry}, keyword = {business processes, optimization, catering}, publisher = {Hrvatska udruga za sanitarno in\v{z}enjerstvo – Komora sanitarnih in\v{z}enjera i tehnicara}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font