Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 691673

Iskustva u certifikaciji sustava upravljanja kvalitetom i sigurnošću hrane


Šušnić, Saša; Uršulin-Trstenjak, Natalija
Iskustva u certifikaciji sustava upravljanja kvalitetom i sigurnošću hrane // Akreditacija i certifikacija / Dražen Lušić (ur.).
Opatija: Hrvatska udruga sanitarnih inženjera, 2008. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni)


CROSBI ID: 691673 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Iskustva u certifikaciji sustava upravljanja kvalitetom i sigurnošću hrane
(Experience in the certification of quality management systems and food safety)

Autori
Šušnić, Saša ; Uršulin-Trstenjak, Natalija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, stručni

Izvornik
Akreditacija i certifikacija / Dražen Lušić - Opatija : Hrvatska udruga sanitarnih inženjera, 2008

Skup
Akreditacija i certifikacija

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 30.05.2008

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
certifikacija; sustav upravljanja kvalitetom; sigurnost hrane
(certification; quality management system; food safety)

Sažetak
Certifikacija sustava upravljanja kvalitetom i sigurnšću hrane je način provjere usklađenosti procesa s zahtjevima normi. Certifikaciju, na osnovi dobivenih akreditacija, auditiranjem provode auditori certifikacijskih tvrtkii koje izdaju certifikat. S obzirom na sve učinkovitiju pojavnost implementacije sustava upravljanja kvalitetom i sigurnošću hrane, a samim time i certifikacije sustava, postoji potreba za pojašnjenjem pojmova vezanih uz akreditaciju i certifikaciju, način provedbe postupka i prednosti koje certifikacija donosi. Cilj je ovog rada prikazati iskustva auditora sustava upravljanja kvalitetom prema normi ISO 9001:2000 i sigurnošću hrane prema normi ISO 22000:2005, te HACCP sustava prema dokumentu CAC/RCP na način da se istaknu najčešći upiti klijenata, postupanja klijenata i auditora prilikom provedbe audita te naglasi značaj i prednosti certifikacije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Zdravstveno veleučilište, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Šušnić, Saša; Uršulin-Trstenjak, Natalija
Iskustva u certifikaciji sustava upravljanja kvalitetom i sigurnošću hrane // Akreditacija i certifikacija / Dražen Lušić (ur.).
Opatija: Hrvatska udruga sanitarnih inženjera, 2008. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni)
Šušnić, S. & Uršulin-Trstenjak, N. (2008) Iskustva u certifikaciji sustava upravljanja kvalitetom i sigurnošću hrane. U: Dražen Lušić (ur.)Akreditacija i certifikacija.
@article{article, author = {\v{S}u\v{s}ni\'{c}, Sa\v{s}a and Ur\v{s}ulin-Trstenjak, Natalija}, year = {2008}, keywords = {certifikacija, sustav upravljanja kvalitetom, sigurnost hrane}, title = {Iskustva u certifikaciji sustava upravljanja kvalitetom i sigurno\v{s}\'{c}u hrane}, keyword = {certifikacija, sustav upravljanja kvalitetom, sigurnost hrane}, publisher = {Hrvatska udruga sanitarnih in\v{z}enjera}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {\v{S}u\v{s}ni\'{c}, Sa\v{s}a and Ur\v{s}ulin-Trstenjak, Natalija}, year = {2008}, keywords = {certification, quality management system, food safety}, title = {Experience in the certification of quality management systems and food safety}, keyword = {certification, quality management system, food safety}, publisher = {Hrvatska udruga sanitarnih in\v{z}enjera}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font