Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 68913

Utjecaj glavnih čimbenika uzgoja na kakvoću plemenite pečurke (Agaricus bisporus)


Novak, Bruno
Utjecaj glavnih čimbenika uzgoja na kakvoću plemenite pečurke (Agaricus bisporus) // Zbornik sažetaka simpozija "Unapređenje ratarske, stočarske i povrćarske proizvodnje i primjena biotehnologije u poljoprivredi" / Varga, Boris (ur.).
Zagreb, 1996. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo)


CROSBI ID: 68913 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj glavnih čimbenika uzgoja na kakvoću plemenite pečurke (Agaricus bisporus)
(Influence of main cultivation factors on the quality of mushroom (Agaricus bisporus))

Autori
Novak, Bruno

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, ostalo

Izvornik
Zbornik sažetaka simpozija "Unapređenje ratarske, stočarske i povrćarske proizvodnje i primjena biotehnologije u poljoprivredi" / Varga, Boris - Zagreb, 1996

Skup
Unapređenje ratarske, stočarske i povrćarske proizvodnje i primjena biotehnologije u poljoprivredi

Mjesto i datum
Pula, Hrvatska, 26.02.1996. - 29.02.1996

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Sažetak
Glavne značajke visoke kakvoće plemenite pečurke su svježina, čistoća, veličina, oblik, stupanj dospjelosti za berbu i svakako izostanak deformiranih plodišta. Postizanje navedene kakvoće izravno ovisi o stanju komposta, izradi pokrovnog materijala, obroku zalijevanja, učestalosti berbe, soju, te o borbi protiv bolesti i štetnika. Kemijske i fizikalne značajke komposta utječu na rast, veličinu i ujednačenost gljiva. Dubinom pokrovnog sloja te vremenom pokrivanja se može kontrolirati veličina i sadržaj suhe tvari u gljivi. Premala vlažnost pokrovnog materijala može biti jedan od glavnih razloga žilavosti listića i preranom otvaranju klobuka. O čimbenicima okoline kao što su temperatura, količina CO2 i relativna vlaga zraka, ovisi veličina, oblik, ujednačenost i čistoća gljiva.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178511

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Bruno Novak (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Novak, Bruno
Utjecaj glavnih čimbenika uzgoja na kakvoću plemenite pečurke (Agaricus bisporus) // Zbornik sažetaka simpozija "Unapređenje ratarske, stočarske i povrćarske proizvodnje i primjena biotehnologije u poljoprivredi" / Varga, Boris (ur.).
Zagreb, 1996. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo)
Novak, B. (1996) Utjecaj glavnih čimbenika uzgoja na kakvoću plemenite pečurke (Agaricus bisporus). U: Varga, B. (ur.)Zbornik sažetaka simpozija "Unapređenje ratarske, stočarske i povrćarske proizvodnje i primjena biotehnologije u poljoprivredi".
@article{article, author = {Novak, Bruno}, editor = {Varga, B.}, year = {1996}, pages = {93}, keywords = {}, title = {Utjecaj glavnih \v{c}imbenika uzgoja na kakvo\'{c}u plemenite pe\v{c}urke (Agaricus bisporus)}, keyword = {}, publisherplace = {Pula, Hrvatska} }
@article{article, author = {Novak, Bruno}, editor = {Varga, B.}, year = {1996}, pages = {93}, keywords = {}, title = {Influence of main cultivation factors on the quality of mushroom (Agaricus bisporus)}, keyword = {}, publisherplace = {Pula, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font