Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 689035

Stanje i tendencije proizvodnje i potrošnje krumpira u Republici Hrvatskoj


Gugić, Josip; Zrakić, Magdalena; Tomić, Marijo; Šuste, Marko; Grgić, Ivo; Franjkić, Dragan
Stanje i tendencije proizvodnje i potrošnje krumpira u Republici Hrvatskoj // Zbornik radova. 49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma. / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Dubrovnik: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Poljoprivredni fakultet, 2014. str. 135-139 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 689035 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Stanje i tendencije proizvodnje i potrošnje krumpira u Republici Hrvatskoj
(State and tendencies of production and consumption of potatoes in Croatia)

Autori
Gugić, Josip ; Zrakić, Magdalena ; Tomić, Marijo ; Šuste, Marko ; Grgić, Ivo ; Franjkić, Dragan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova. 49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma. / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko - Dubrovnik : Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Poljoprivredni fakultet, 2014, 135-139

ISBN
978-953-7871-22-2

Skup
49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma.

Mjesto i datum
Dubrovnik, Hrvatska, 16.02.2014. - 21.02.2014

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
krumpir; proizvodnja; potrošnja; samodostatnost; Republika Hrvatska
(potato; production; consumption; self-sufficiency; Republic of Croatia)

Sažetak
Cilj rada bio je utvrditi stupanj samodostatnosti krumpira u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 2008. do 2012. godine i predvidjeti njegovu tendenciju za razdoblje od 2013. do 2016. godine. Stupanj samodostatnosti krumpira u razdoblju od 2008. do 2012. godine varirao je od 81, 39% (2010.) do 90, 33% (2009.), a prosječna pokrivenost potrošnje domaćom proizvodnjom krumpira iznosila je 85%. Za razdoblje od 2013. do 2016. godine predviđa se kretanje stupnja samodostatnosti u rasponu od 83, 98% (2013.) do 89, 72% (2016.). U svim godinama analiziranog razdoblja domaća proizvodnja krumpira ne pokriva domaću potrošnju, s istom tendencijom i u budućem srednjoročnom razdoblju.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Ekonomija



POVEZANOST RADA



Citiraj ovu publikaciju:

Gugić, Josip; Zrakić, Magdalena; Tomić, Marijo; Šuste, Marko; Grgić, Ivo; Franjkić, Dragan
Stanje i tendencije proizvodnje i potrošnje krumpira u Republici Hrvatskoj // Zbornik radova. 49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma. / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Dubrovnik: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Poljoprivredni fakultet, 2014. str. 135-139 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Gugić, J., Zrakić, M., Tomić, M., Šuste, M., Grgić, I. & Franjkić, D. (2014) Stanje i tendencije proizvodnje i potrošnje krumpira u Republici Hrvatskoj. U: Marić, S. & Lončarić, Z. (ur.)Zbornik radova. 49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma..
@article{article, author = {Gugi\'{c}, Josip and Zraki\'{c}, Magdalena and Tomi\'{c}, Marijo and \v{S}uste, Marko and Grgi\'{c}, Ivo and Franjki\'{c}, Dragan}, year = {2014}, pages = {135-139}, keywords = {krumpir, proizvodnja, potro\v{s}nja, samodostatnost, Republika Hrvatska}, isbn = {978-953-7871-22-2}, title = {Stanje i tendencije proizvodnje i potro\v{s}nje krumpira u Republici Hrvatskoj}, keyword = {krumpir, proizvodnja, potro\v{s}nja, samodostatnost, Republika Hrvatska}, publisher = {Sveu\v{c}ili\v{s}te Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Poljoprivredni fakultet}, publisherplace = {Dubrovnik, Hrvatska} }
@article{article, author = {Gugi\'{c}, Josip and Zraki\'{c}, Magdalena and Tomi\'{c}, Marijo and \v{S}uste, Marko and Grgi\'{c}, Ivo and Franjki\'{c}, Dragan}, year = {2014}, pages = {135-139}, keywords = {potato, production, consumption, self-sufficiency, Republic of Croatia}, isbn = {978-953-7871-22-2}, title = {State and tendencies of production and consumption of potatoes in Croatia}, keyword = {potato, production, consumption, self-sufficiency, Republic of Croatia}, publisher = {Sveu\v{c}ili\v{s}te Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Poljoprivredni fakultet}, publisherplace = {Dubrovnik, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font