Pregled bibliografske jedinice broj: 689035
Stanje i tendencije proizvodnje i potrošnje krumpira u Republici Hrvatskoj
Stanje i tendencije proizvodnje i potrošnje krumpira u Republici Hrvatskoj // Zbornik radova. 49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma. / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Dubrovnik: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Poljoprivredni fakultet, 2014. str. 135-139 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 689035 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Stanje i tendencije proizvodnje i potrošnje krumpira u Republici Hrvatskoj
(State and tendencies of production and consumption of potatoes in Croatia)
Autori
Gugić, Josip ; Zrakić, Magdalena ; Tomić, Marijo ; Šuste, Marko ; Grgić, Ivo ; Franjkić, Dragan
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
Zbornik radova. 49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma.
/ Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko - Dubrovnik : Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Poljoprivredni fakultet, 2014, 135-139
ISBN
978-953-7871-22-2
Skup
49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma.
Mjesto i datum
Dubrovnik, Hrvatska, 16.02.2014. - 21.02.2014
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
krumpir; proizvodnja; potrošnja; samodostatnost; Republika Hrvatska
(potato; production; consumption; self-sufficiency; Republic of Croatia)
Sažetak
Cilj rada bio je utvrditi stupanj samodostatnosti krumpira u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 2008. do 2012. godine i predvidjeti njegovu tendenciju za razdoblje od 2013. do 2016. godine. Stupanj samodostatnosti krumpira u razdoblju od 2008. do 2012. godine varirao je od 81, 39% (2010.) do 90, 33% (2009.), a prosječna pokrivenost potrošnje domaćom proizvodnjom krumpira iznosila je 85%. Za razdoblje od 2013. do 2016. godine predviđa se kretanje stupnja samodostatnosti u rasponu od 83, 98% (2013.) do 89, 72% (2016.). U svim godinama analiziranog razdoblja domaća proizvodnja krumpira ne pokriva domaću potrošnju, s istom tendencijom i u budućem srednjoročnom razdoblju.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Ekonomija
POVEZANOST RADA
Profili:
Magdalena Zrakić Sušac
(autor)
Marko Šuste
(autor)
Ivo Grgić
(autor)
Josip Gugić
(autor)
Marijo Tomić
(autor)