Pregled bibliografske jedinice broj: 688971
Promjena koncentracije ureje u mlijeku ovisno o načinu konzerviranja i vremenu pohrane
Promjena koncentracije ureje u mlijeku ovisno o načinu konzerviranja i vremenu pohrane // 49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma
Dubrovnik, Hrvatska, 2014. str. 542-545 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 688971 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Promjena koncentracije ureje u mlijeku ovisno o načinu konzerviranja i vremenu pohrane
(Urea concentration in milk depending on the method of preservation and storage time)
Autori
Bendelja Ljoljić, Darija ; Antunac, Neven ; Mikulec, Nataša
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma
/ - , 2014, 542-545
Skup
49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma
Mjesto i datum
Dubrovnik, Hrvatska, 16.02.2014. - 21.02.2014
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
ureja; konzerviranje; vrijeme pohrane; ovčje mlijeko
(urea; conservation; length of conservation; ewe milk)
Sažetak
Svaki analitičar mora znati u kojoj mjeri način konzerviranja i dužina pohrane uzoraka mlijeka utječu na točnost rezultata analize, stoga je cilj rada utvrditi utjecaj načina konzerviranja na promjenu koncentracije uree u ovčjem mlijeku. Uzorci mlijeka konzervirani su s bronopolom i zamrzavanjem (-20°C) a analizirani su 1., 7., 14. i 21.-og dana pohrane. Zamrznute uzorke mlijeka najprikladnije je analizirati do 14. dana pohrane. U uzorcima konzerviranim s bronopolom nije utvrđena značajna razlika tijekom 21 dana pohrane. Stoga se može zaključiti da je konzerviranje s bronopolom prikladniji način konzerviranja od zamrzavanja, ako se uzorci analiziraju nakon 14 dana pohrane.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb