Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 688971

Promjena koncentracije ureje u mlijeku ovisno o načinu konzerviranja i vremenu pohrane


Bendelja Ljoljić, Darija; Antunac, Neven; Mikulec, Nataša
Promjena koncentracije ureje u mlijeku ovisno o načinu konzerviranja i vremenu pohrane // 49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma
Dubrovnik, Hrvatska, 2014. str. 542-545 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 688971 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Promjena koncentracije ureje u mlijeku ovisno o načinu konzerviranja i vremenu pohrane
(Urea concentration in milk depending on the method of preservation and storage time)

Autori
Bendelja Ljoljić, Darija ; Antunac, Neven ; Mikulec, Nataša

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma / - , 2014, 542-545

Skup
49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma

Mjesto i datum
Dubrovnik, Hrvatska, 16.02.2014. - 21.02.2014

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
ureja; konzerviranje; vrijeme pohrane; ovčje mlijeko
(urea; conservation; length of conservation; ewe milk)

Sažetak
Svaki analitičar mora znati u kojoj mjeri način konzerviranja i dužina pohrane uzoraka mlijeka utječu na točnost rezultata analize, stoga je cilj rada utvrditi utjecaj načina konzerviranja na promjenu koncentracije uree u ovčjem mlijeku. Uzorci mlijeka konzervirani su s bronopolom i zamrzavanjem (-20°C) a analizirani su 1., 7., 14. i 21.-og dana pohrane. Zamrznute uzorke mlijeka najprikladnije je analizirati do 14. dana pohrane. U uzorcima konzerviranim s bronopolom nije utvrđena značajna razlika tijekom 21 dana pohrane. Stoga se može zaključiti da je konzerviranje s bronopolom prikladniji način konzerviranja od zamrzavanja, ako se uzorci analiziraju nakon 14 dana pohrane.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Bendelja Ljoljić, Darija; Antunac, Neven; Mikulec, Nataša
Promjena koncentracije ureje u mlijeku ovisno o načinu konzerviranja i vremenu pohrane // 49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma
Dubrovnik, Hrvatska, 2014. str. 542-545 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Bendelja Ljoljić, D., Antunac, N. & Mikulec, N. (2014) Promjena koncentracije ureje u mlijeku ovisno o načinu konzerviranja i vremenu pohrane. U: 49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma.
@article{article, author = {Bendelja Ljolji\'{c}, Darija and Antunac, Neven and Mikulec, Nata\v{s}a}, year = {2014}, pages = {542-545}, keywords = {ureja, konzerviranje, vrijeme pohrane, ov\v{c}je mlijeko}, title = {Promjena koncentracije ureje u mlijeku ovisno o na\v{c}inu konzerviranja i vremenu pohrane}, keyword = {ureja, konzerviranje, vrijeme pohrane, ov\v{c}je mlijeko}, publisherplace = {Dubrovnik, Hrvatska} }
@article{article, author = {Bendelja Ljolji\'{c}, Darija and Antunac, Neven and Mikulec, Nata\v{s}a}, year = {2014}, pages = {542-545}, keywords = {urea, conservation, length of conservation, ewe milk}, title = {Urea concentration in milk depending on the method of preservation and storage time}, keyword = {urea, conservation, length of conservation, ewe milk}, publisherplace = {Dubrovnik, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font