Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 685142

Razine polifosfata u trajnim i toplinski obrađenim kobasicama


Vraneš, Ines
Razine polifosfata u trajnim i toplinski obrađenim kobasicama, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 685142 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Razine polifosfata u trajnim i toplinski obrađenim kobasicama
(The level of polyphosphates in semi-dry and heat- treated sausages)

Autori
Vraneš, Ines

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
28.09

Godina
2012

Stranica
51

Mentor
Vahčić, Nada

Neposredni voditelj
Pleadin, Jelka

Ključne riječi
prehrambeni aditivi; polifosfati; kobascie
(food aditives; polyphosphates; sasusages)

Sažetak
Prehrambeni aditivi su tvari koje se koriste u industriji mesa tijekom proizvodnje kako bi se poboljšala senzorska svojstva, tekstura te produžio rok trajanja. U cilju postizanja tih svojstava kao aditivi se koriste polifosfati. najveće dopuštene količine polifosfata uzražene kao P2O5 (g/kg), u proizvodima od mesa adređene su Pravilnikom o prehrambenim aditivima. Istraživanje je provedeno na 39 uzoraka fermentiranih i toplinski obrađenih kobasica s ciljem određivanja razine polifosfata u njima. Dobiveni rezultati pokazuju da pojedini uzorci sadrže količine više od Pravilnikom dopuštenih.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2808 - Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem (Vahčić, Nada, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nada Vahčić (mentor)

Avatar Url Jelka Pleadin (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vraneš, Ines
Razine polifosfata u trajnim i toplinski obrađenim kobasicama, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Vraneš, I. (2012) 'Razine polifosfata u trajnim i toplinski obrađenim kobasicama', diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vrane\v{s}, Ines}, year = {2012}, pages = {51}, keywords = {prehrambeni aditivi, polifosfati, kobascie}, title = {Razine polifosfata u trajnim i toplinski obra\djenim kobasicama}, keyword = {prehrambeni aditivi, polifosfati, kobascie}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vrane\v{s}, Ines}, year = {2012}, pages = {51}, keywords = {food aditives, polyphosphates, sasusages}, title = {The level of polyphosphates in semi-dry and heat- treated sausages}, keyword = {food aditives, polyphosphates, sasusages}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font