Pregled bibliografske jedinice broj: 684286
Alergije na hranu
Alergije na hranu, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
CROSBI ID: 684286 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Alergije na hranu
(Food alergies)
Autori
Knezović, Mirna
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mjesto
Mostar
Datum
30.09
Godina
2010
Stranica
30
Mentor
Čačić Kenjerić, Daniela
Ključne riječi
alergija na hranu; imunološki sustav; alergeni; namirnice; dijetoterapija
(food alergies; food; nutrition)
Sažetak
Alergija nije bolest, već prekomjerna reakcija obrambenog sustava organizma prilikom doticaja s alergogenom tvari. Alergije na hranu sve su češće. Njihova pojavnost, kao i osjetljivost osobe na alergene koji ih izazivaju, se mjenja s dobi. Cilj rada je dati pregled namirnica koje najčešće izazivaju alergijske reakcije, te pojasniti principe eliminacijske dijete koji olakšavaju prehranu osobama koje pate od alergija.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija