Pregled bibliografske jedinice broj: 682929
Proizvodnja pšeničnog brašna u mlinu PIK Vinkovci
Proizvodnja pšeničnog brašna u mlinu PIK Vinkovci, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 682929 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja pšeničnog brašna u mlinu PIK Vinkovci
(Wheat flour production in mill "PIK Vinkovci")
Autori
Lucić, Martina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
30.09
Godina
2013
Stranica
25
Mentor
Jukić, Marko
Ključne riječi
pšenica ; pšenična krupica ; pšenično brašno i skladištenje
(wheat ; wheat flour ; wheat semolina ; storage)
Sažetak
Skladištenje je jedna od najvažnijih faza u cijeloj proizvodnji. Nije samo potrebno pravilno proizvesti određenu žitaricu nego ju je potrebno i pravilno sačuvati do njezinog korištenja. Skladišta su prostori za skladištenje robe u rasutom ili ambalažnom stanju, a čuva ih od raznih fizičkih, kemijskih i atmosferskih utjecaja. Pšenica je ratarska kultura koja ima široku primjenu za prehranu ljudi i ishranu stoke. Preradom pšenice se dobije pšenična krupica i pšenično brašno. U poslovnoj jedinici "Silos PIK Vinkovci" vrši se skladištenje i sušenje žitarica dok se u jedinici "Mlin PIK Vinkovci" isključivo melje pšenica, a osnovni proizvod je pšenična krupica. U PIK-u Vinkovci uvrećavanje se obavlja automatskim uređajima za punjenje vreća.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
MZOS-113-1130475-2722 - Unapređenje kakvoće, trajnosti i funkcionalnosti proizvoda na bazi pšenice (Koceva Komlenić, Daliborka, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Marko Jukić
(mentor)