Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 680931

Mogućnost proizvodnje ribiza za potrošnju u svježem stanju


Markulin, Ljudevit
Mogućnost proizvodnje ribiza za potrošnju u svježem stanju, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 680931 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Mogućnost proizvodnje ribiza za potrošnju u svježem stanju
(Possibilities of currants production for the fresh consumption)

Autori
Markulin, Ljudevit

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
21.11

Godina
2013

Stranica
34

Mentor
Duralija, Boris

Ključne riječi
Ribiz; mogućnost uzgoja; Hrvatska
(currant; growing possibilities; Croatia)

Sažetak
Ribiz, a naročito crni ribiz predstavlja drugo najvažnije jagodasto voće po proizvodnji u svijetu. Odlikuje se svojom visokom hranjivom, dijetetskom i tehnološkom vrijednosti. Podatak o proizvodnji u Hrvatskoj nije poznat jer po uzgoju uvelike zaostaje za drugim jagodastim voćem (jagoda, kupina i malina). Primarni cilj ovog istraživanja bio je ustanoviti mogućnosti uzgoja ribiza za potrošnju u svježem stanju u Republici Hrvatskoj, uzimajući u obzir njezin geografski položaj, klimu, tlo te samu raznolikost regija. Moguće područje uzgoja predstavlja kontinentalni brežuljkasti dio Hrvatske sa nadmorskim visinama od 500 do 1000 m.n.v. U sklopu ovog istraživanja obavila su se i određena pomološka mjerenja na tri sorte ribiza (Titania, Werdavia, Detvan), kao što su duljina i masa grozda te broj i masa bobica, obavljena na pokušalištu Hrvatskog centra za poljoprivredu hranu i selo u Donjoj Zelini .

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-1191193-1943 - Bioraznolikost populacija samoniklog voća u Hrvatskoj (Duralija, Boris, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Boris Duralija (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Markulin, Ljudevit
Mogućnost proizvodnje ribiza za potrošnju u svježem stanju, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Markulin, L. (2013) 'Mogućnost proizvodnje ribiza za potrošnju u svježem stanju', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Markulin, Ljudevit}, year = {2013}, pages = {34}, keywords = {Ribiz, mogu\'{c}nost uzgoja, Hrvatska}, title = {Mogu\'{c}nost proizvodnje ribiza za potro\v{s}nju u svje\v{z}em stanju}, keyword = {Ribiz, mogu\'{c}nost uzgoja, Hrvatska}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Markulin, Ljudevit}, year = {2013}, pages = {34}, keywords = {currant, growing possibilities, Croatia}, title = {Possibilities of currants production for the fresh consumption}, keyword = {currant, growing possibilities, Croatia}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font