Pregled bibliografske jedinice broj: 678084
Senzorsko ocjenjivanje rakija
Senzorsko ocjenjivanje rakija // VIII edukacijsko natjecanje u kvaliteti voćnih rakija
Semeljci, Hrvatska, 2012. (predavanje, nije recenziran, pp prezentacija, znanstveni)
CROSBI ID: 678084 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Senzorsko ocjenjivanje rakija
(Sensory evaluation of brandy)
Autori
Nedić Tiban, Nela
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, znanstveni
Skup
VIII edukacijsko natjecanje u kvaliteti voćnih rakija
Mjesto i datum
Semeljci, Hrvatska, 23.11.2012
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
rakija; kvaliteta; senzorsko ocjenjivanje
(brandy; quality; sensory evaluation)
Sažetak
Kvaliteta jakih alkoholnih pića predstavlja vrlo složeni pojam. Sudjelovanje velikog broja čimbenika u kreiranju kvalitete pretpostavlja primjenu različitih metoda za njegovo utvrđivanje. One se sastoje od laboratorijskih metoda, koje su specifične za svaku skupinu i vrstu proizvoda, i senzorskih metoda. U radu je prezentirana jedna od pouzdanijih metoda pozitivnog bodovanja s koeficijentima po njemačkom DLG modelu, pri čemu je opisano ocjenjivanje bistroće, boje, mirisa i okusa rakija.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113-1130473-0340 - Razvoj procesa proizvodnje visokokvalitetne hrane (Piližota, Vlasta, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Nela Nedić Tiban
(autor)