Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 674241

Uloga hrane u razvoju lječilišnog turizma


Lelas, Vesna
Uloga hrane u razvoju lječilišnog turizma // Lječilišna medicina i turizam / Goran Ivanišević (ur.).
Zagreb: Hrvatski lječnički zbor, 2010. (pozvano predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 674241 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Uloga hrane u razvoju lječilišnog turizma
(The role of food in the health tourism development)

Autori
Lelas, Vesna

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Lječilišna medicina i turizam / Goran Ivanišević - Zagreb : Hrvatski lječnički zbor, 2010

Skup
XI lošinjska škola prirodnih i ljekovitih činitelja "Lječilišna medicina i turizam"

Mjesto i datum
Veli Lošinj, Hrvatska, 03.09.2010. - 05.09.2010

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
funkcionalna hrana; zdrava prehrana; priprema hrane
(functional food; helathy nutrition; food processing)

Sažetak
Lječilišni turizam postaje sve značajnija grana turističke ponude pojedinih zemalja svijeta, pa se slijedom njihovih pozitivnih iskustava i u Hrvatskoj čine prvi pomaci k razvoju ovog vida turizma. Posebna pažnja u razvoju lječilišnog turizma treba biti usmjerena na izbor odgovarajućih lokacija za smještaj objekata, izgradnju objekata isključivo visokih kategorija, opremljenost modernom medicinskom opremom, zapošljavanje visoko kvalitetne radne snage (medicinsko osoblje, nutricionisti, pomoćno osoblje), te na izbor gostiju s obzirom na spremnost i mogućnosti plaćanja svojeg liječenja ili oporavka. U kreiranju ponude značajno mjesto bi morala imati i hrana, posebno ona funkcionalna, te hrana iz ekološkog uzgoja. Kreiranje jelovnika treba biti prilagođeno svakom gostu, a posebna pažnja mora se usmjeriti na način pripreme hrane s obzirom na promjene koje se zbivaju na pojedinim sastojcima.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
058-0580696-2533 - Nove tehnike procesiranja u proizvodnji funkcionalne hrane (Lelas, Vesna, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Vesna Lelas (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Lelas, Vesna
Uloga hrane u razvoju lječilišnog turizma // Lječilišna medicina i turizam / Goran Ivanišević (ur.).
Zagreb: Hrvatski lječnički zbor, 2010. (pozvano predavanje, nije recenziran, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Lelas, V. (2010) Uloga hrane u razvoju lječilišnog turizma. U: Goran Ivanišević (ur.)Lječilišna medicina i turizam.
@article{article, author = {Lelas, Vesna}, year = {2010}, keywords = {funkcionalna hrana, zdrava prehrana, priprema hrane}, title = {Uloga hrane u razvoju lje\v{c}ili\v{s}nog turizma}, keyword = {funkcionalna hrana, zdrava prehrana, priprema hrane}, publisher = {Hrvatski lje\v{c}ni\v{c}ki zbor}, publisherplace = {Veli Lo\v{s}inj, Hrvatska} }
@article{article, author = {Lelas, Vesna}, year = {2010}, keywords = {functional food, helathy nutrition, food processing}, title = {The role of food in the health tourism development}, keyword = {functional food, helathy nutrition, food processing}, publisher = {Hrvatski lje\v{c}ni\v{c}ki zbor}, publisherplace = {Veli Lo\v{s}inj, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font