Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 673940

Proizvodnja i trgovina sira u Dalmaciji krajem srednjeg i početkom ranog novog vijeka


Fabijanec, Sabine Florence
Proizvodnja i trgovina sira u Dalmaciji krajem srednjeg i početkom ranog novog vijeka // Zbornik Odsjeka za povijesne znanosti Zavoda za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, 31 (2013), 127-160 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 673940 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja i trgovina sira u Dalmaciji krajem srednjeg i početkom ranog novog vijeka
(Cheese Production and Trade in Dalmatia at the End of the Middle Ages and at the Beginning of the Early Modern Age)

Autori
Fabijanec, Sabine Florence

Izvornik
Zbornik Odsjeka za povijesne znanosti Zavoda za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (1330-7134) 31 (2013); 127-160

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
mliječni proizvodi; sir; kasni srednji vijek; rani novi vijek; Dalmacija; Italija; trgovina sirom
(dairy products; cheese; the Late Middle Ages; Early Modern Age; Dalmatia; Italy; cheese trade)

Sažetak
U radu se na temelju različitih izvora (od mletačkih upravnih mjera i dalmatinskih statutarnih odredbi te bilježničkih spisa i uvozno-izvoznih dozvola) prikazuje proizvodnja i trgovina sira u Dalmaciji u 15. i 16. st. Obrađuju se različiti aspekti, od tipologije i karakteristika proizvedenog sira, opsega proizvodnje i mjernog sustava, geografskog rasporeda stočarske proizvodnje do karakteristika i opsega lokalne i međunarodne trgovine sirom.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Povijest



POVEZANOST RADA


Projekti:
101-1012604-2601 - Latinički izvori, studije i pomagala za društvenu i gospodarsku povijest (Karbić, Damir, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti

Profili:

Avatar Url Sabine Florence Fabijanec (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Fabijanec, Sabine Florence
Proizvodnja i trgovina sira u Dalmaciji krajem srednjeg i početkom ranog novog vijeka // Zbornik Odsjeka za povijesne znanosti Zavoda za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, 31 (2013), 127-160 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Fabijanec, S. (2013) Proizvodnja i trgovina sira u Dalmaciji krajem srednjeg i početkom ranog novog vijeka. Zbornik Odsjeka za povijesne znanosti Zavoda za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, 31, 127-160.
@article{article, author = {Fabijanec, Sabine Florence}, year = {2013}, pages = {127-160}, keywords = {mlije\v{c}ni proizvodi, sir, kasni srednji vijek, rani novi vijek, Dalmacija, Italija, trgovina sirom}, journal = {Zbornik Odsjeka za povijesne znanosti Zavoda za povijesne i dru\v{s}tvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti}, volume = {31}, issn = {1330-7134}, title = {Proizvodnja i trgovina sira u Dalmaciji krajem srednjeg i po\v{c}etkom ranog novog vijeka}, keyword = {mlije\v{c}ni proizvodi, sir, kasni srednji vijek, rani novi vijek, Dalmacija, Italija, trgovina sirom} }
@article{article, author = {Fabijanec, Sabine Florence}, year = {2013}, pages = {127-160}, keywords = {dairy products, cheese, the Late Middle Ages, Early Modern Age, Dalmatia, Italy, cheese trade}, journal = {Zbornik Odsjeka za povijesne znanosti Zavoda za povijesne i dru\v{s}tvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti}, volume = {31}, issn = {1330-7134}, title = {Cheese Production and Trade in Dalmatia at the End of the Middle Ages and at the Beginning of the Early Modern Age}, keyword = {dairy products, cheese, the Late Middle Ages, Early Modern Age, Dalmatia, Italy, cheese trade} }

Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::


  • Historical Abstracts
  • ERIH





Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font