Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 666712

Nutritivna svojstva narančastog batata


Vuketić, Ivana
Nutritivna svojstva narančastog batata, 2013., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 666712 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Nutritivna svojstva narančastog batata
(Nutritinal characteristics of Orange Sweet Potato)

Autori
Vuketić, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
19.12

Godina
2013

Stranica
27

Mentor
Dobričević, Nadica

Ključne riječi
kemijske analize; batat; skladištenje
(chemical analysea; sweet potato; storage)

Sažetak
Za istraživanje je korišten zadebljali korijen narančastog batata skladišten u hladnom i tamnom prostoru. Tijekom skladištenja od 180 dana pratio se gubitak mase kao i promjene nutritivnog sastava. Nutritivne vrijednosti svježeg i skladištenog batata utvrđene su kemijskim analizama, a promjene mase vaganjem nakon 30, 60, 90, 120, 150 i 180 dana skladištenja.Vrijednosti suhe tvari iznosile su od 21, 89 do 25, 38 % ; ukupne kiselosti od 0, 09 do 0, 11% ; pH od 6, 06 do 6, 20 ; topiva suha tvar od 10, 77 do 12, 23% ; vitamin C od 9, 41 do 13, 96 mg/100 g ; beta karoten od 19, 01 do 24, 70 mg/100g ; fenoli od 27, 33 do 103, 73 mgGAE/100g ; neflavonoidi od 19, 55 do 75, 03 mgGAE/100g ; flavonoidi od 3, 56 do 28, 70mgGAE/100g ; škrob od 8, 83 do 15, 30% ; maltoza od 0, 11 do 0, 84% ; saharoza od 1, 65 do 3, 47% i glukoza od 0, 59 do 1, 79%.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
178-1782133-2754 - Nutritivna vrijednost plodovitog i suptropskog povrća (Dobričević, Nadica, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Nadica Dobričević (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Vuketić, Ivana
Nutritivna svojstva narančastog batata, 2013., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Vuketić, I. (2013) 'Nutritivna svojstva narančastog batata', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Vuketi\'{c}, Ivana}, year = {2013}, pages = {27}, keywords = {kemijske analize, batat, skladi\v{s}tenje}, title = {Nutritivna svojstva naran\v{c}astog batata}, keyword = {kemijske analize, batat, skladi\v{s}tenje}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Vuketi\'{c}, Ivana}, year = {2013}, pages = {27}, keywords = {chemical analysea, sweet potato, storage}, title = {Nutritinal characteristics of Orange Sweet Potato}, keyword = {chemical analysea, sweet potato, storage}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font