Pregled bibliografske jedinice broj: 665781
Kontrola higijene pogona prehrambene industrije
Kontrola higijene pogona prehrambene industrije, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 665781 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kontrola higijene pogona prehrambene industrije
(Hygiene control in food industry)
Autori
Džakić, Mirela
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
03.12
Godina
2013
Stranica
23
Mentor
Ačkar, Đurđica
Ključne riječi
sigurnost hrane ; klasične metode ; suvremene metode ; kontrola higijene
(food safety ; classic methods ; contemporary methods ; hygiene control)
Sažetak
U prehrambenoj proizvodnji od izrazite je važnosti osigurati zdravstvenu ispravnost namirnica. Zdravstvena sigurnost hrane obuhvaćena je dobrom proizvođačkom praksomi dobrom higijenskom praksom. Kontrola higijene u pogonu i uočavanje kritičnih točaka je prvi i jedan od najvažnijih koraka u procesu proizvodnje. Cilj svake kontrole higijene i primjene odgovarajućih higijenskih mjera u proizvodnji ogleda se u smanjenju broja mikroorganizama, poboljšanju kvalitete i produženju roka upotrebe proizvoda. Danas se u svijetu u kontroli higijene proizvodnih procesa koriste, pored klasičnih i nove suvremenije metode kao što je ATP bioluminiscencija. Uz navedeno u ovom radu se obrađuju i druge metode kontrole higijene.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
113-1130473-0571 - Razvoj novih modificiranih škrobova i primjena u prehrambenoj industriji (Šubarić, Drago, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Đurđica Ačkar
(mentor)