Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 665518

Utjecaj visokog hidrostatskog tlaka i ultrazvuka visokog intenziteta na svojstva škrobova


Marić, Ivan
Utjecaj visokog hidrostatskog tlaka i ultrazvuka visokog intenziteta na svojstva škrobova, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 665518 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj visokog hidrostatskog tlaka i ultrazvuka visokog intenziteta na svojstva škrobova
(The effect of high hydrostatic pressure and high intensity ultrasound on the properties of starches)

Autori
Marić, Ivan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
27.02

Godina
2013

Stranica
30

Mentor
Ćurić, Duška

Ključne riječi
visoki hidrostatski tlak; ultrazvuk visokog intenziteta; škrob
(high hydrostatic pressure; high intensity ultrasound; starch)

Sažetak
Škrob je najzastupljeniji ugljikohidrat u žitaricama i jedan je od najraširenijih polimera u prirodi. Nalazi se u velikom broju namirnica koje se svakodnevno konzumiraju. U prehrambenoj industriji škrob se koristi, prvenstveno zbog svoje sposobnosti zgušnjavanja ili vezivanja. Obradom hrane netoplinskim tehnologijama kao što su visoki hidrostatski tlak i ultrazvuk visokog intenziteta, mogu se dobiti poželjna svojstva škrobova ili namirnica koje sadrže škrobove uz smanjenu potrošnju energije i u kraćem vremenu. U ovom radu su prikazani utjecaji visokog hidrostatskog tlaka i ultrazvuka visokog intenziteta na svojstva škrobova.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Duška Ćurić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Marić, Ivan
Utjecaj visokog hidrostatskog tlaka i ultrazvuka visokog intenziteta na svojstva škrobova, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Marić, I. (2013) 'Utjecaj visokog hidrostatskog tlaka i ultrazvuka visokog intenziteta na svojstva škrobova', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mari\'{c}, Ivan}, year = {2013}, pages = {30}, keywords = {visoki hidrostatski tlak, ultrazvuk visokog intenziteta, \v{s}krob}, title = {Utjecaj visokog hidrostatskog tlaka i ultrazvuka visokog intenziteta na svojstva \v{s}krobova}, keyword = {visoki hidrostatski tlak, ultrazvuk visokog intenziteta, \v{s}krob}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mari\'{c}, Ivan}, year = {2013}, pages = {30}, keywords = {high hydrostatic pressure, high intensity ultrasound, starch}, title = {The effect of high hydrostatic pressure and high intensity ultrasound on the properties of starches}, keyword = {high hydrostatic pressure, high intensity ultrasound, starch}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font