Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 665077

Unaprjeđenje kvalitete i sigurnosti prehrambenih proizvoda


Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun
Unaprjeđenje kvalitete i sigurnosti prehrambenih proizvoda // 3. zbornik sažetaka Okolišno prihvatljiva proizvodnja kvalitetne i sigurne hrane / Kralik, Gordana (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 45-46 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 665077 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Unaprjeđenje kvalitete i sigurnosti prehrambenih proizvoda
(Improving safety and quality of food products)

Autori
Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Ačkar, Đurđica ; Jozinović, Antun

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
3. zbornik sažetaka Okolišno prihvatljiva proizvodnja kvalitetne i sigurne hrane / Kralik, Gordana - Osijek : Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013, 45-46

ISBN
978-953-7871-18-5

Skup
Okolišno prihvatljiva proizvodnja kvalitetne i sigurne hrane

Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 13.12.2013

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
sigurnost i kvaliteta hrane; HACCP sustav
(safety and food quality; HACCP system)

Sažetak
Potrošači diljem svijeta traže hranu koja je prije svega sigurna. Primjena sustava sigurnosti hrane ima primarnu ulogu u osiguranju proizvodnje sigurnih prehrambenih proizvoda te kompetitivnosti proizvođača. Hrvatski zakon o hrani (NN 46/07) je osnovni zakon za osiguranje sigurnosti hrane koji je usklađen s EU Regulativom 178/2002. On propisuje osnovne preduvjete za sigurnost hrane, obveze osoba koje dolaze u kontakt s hranom, sustav kontrole te obvezu implementacije HACCP sustava. Visokoškolske ustanove imaju važnu ulogu u istraživanju i razvoju, podizanju svijesti te edukaciji i diseminaciji informacija u lancu proizvodnje hrane. Osječko-baranjska županija financirala je projekt naziva Unaprjeđenje kvalitete i sigurnosti poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Projekt je omogućio realizaciju sljedećih ciljeva: a) organizacija radionice za implementaciju sustava sigurnosti hrane za 20 kandidata ; b) savjetovanje proizvođača tijekom implementacije sustava sigurnosti hrane ; c) izrada "Vodiča za unaprjeđenje kvalitete i sigurnosti poljoprivredno-prehrambenih proizvoda za OPG i mala poduzeća".

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek


Citiraj ovu publikaciju:

Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun
Unaprjeđenje kvalitete i sigurnosti prehrambenih proizvoda // 3. zbornik sažetaka Okolišno prihvatljiva proizvodnja kvalitetne i sigurne hrane / Kralik, Gordana (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 45-46 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
Babić, J., Šubarić, D., Ačkar, Đ. & Jozinović, A. (2013) Unaprjeđenje kvalitete i sigurnosti prehrambenih proizvoda. U: Kralik, G. (ur.)3. zbornik sažetaka Okolišno prihvatljiva proizvodnja kvalitetne i sigurne hrane.
@article{article, author = {Babi\'{c}, Jurislav and \v{S}ubari\'{c}, Drago and A\v{c}kar, \DJur\djica and Jozinovi\'{c}, Antun}, editor = {Kralik, G.}, year = {2013}, pages = {45-46}, keywords = {sigurnost i kvaliteta hrane, HACCP sustav}, isbn = {978-953-7871-18-5}, title = {Unaprje\djenje kvalitete i sigurnosti prehrambenih proizvoda}, keyword = {sigurnost i kvaliteta hrane, HACCP sustav}, publisher = {Sveu\v{c}ili\v{s}te Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }
@article{article, author = {Babi\'{c}, Jurislav and \v{S}ubari\'{c}, Drago and A\v{c}kar, \DJur\djica and Jozinovi\'{c}, Antun}, editor = {Kralik, G.}, year = {2013}, pages = {45-46}, keywords = {safety and food quality, HACCP system}, isbn = {978-953-7871-18-5}, title = {Improving safety and quality of food products}, keyword = {safety and food quality, HACCP system}, publisher = {Sveu\v{c}ili\v{s}te Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Osijek, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font