Pregled bibliografske jedinice broj: 663663
Spektrofotometrijsko određivanje L-askorbinske kiseline u voću i povrću u toku različitog vremena nastajanja kompleksa s amonijeviv-molibdatom
Spektrofotometrijsko određivanje L-askorbinske kiseline u voću i povrću u toku različitog vremena nastajanja kompleksa s amonijeviv-molibdatom, 1990., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
CROSBI ID: 663663 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Spektrofotometrijsko određivanje L-askorbinske kiseline u voću i povrću u toku različitog vremena nastajanja kompleksa s amonijeviv-molibdatom
(Spectrophotometric determination of L-ascorbic acid in the fruits and vegetables by ammonium molibdate)
Autori
Morovičanin, Mirta
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Prehrambeno tehnološki fakultet
Mjesto
Osijek
Datum
26.03
Godina
1990
Stranica
41
Mentor
Mandić, Milena
Ključne riječi
L-askorbinska kiselina; Voće; Povrće; Amonijev molibdat
(L-ascorbic acid; Fruits; Vegetables; Ammonium molibdate)
Sažetak
Vitamini su esencijalni organski spojevi različita sastava, koji se nalaze u malim količinama u hrani, a neophodni su za normalne funkcije ljudskog organizma.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija