Pregled bibliografske jedinice broj: 662068
Prilog poznavanju lipida u pšeničnom brašnu
Prilog poznavanju lipida u pšeničnom brašnu // Zbornik radova 3. Savjetovanje kemičara i tehnologa Slavonije i Baranje, 5. Stručni skup kemičara-analitičara Slavonije i Baranje i 6. Ružičkini dani / n.a. (ur.).
Osijek: Društvo kemičara i tehnologa, 1989. str. 55-57 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
CROSBI ID: 662068 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Prilog poznavanju lipida u pšeničnom brašnu
(Lipid content in the wheat flour)
Autori
Mandić, Milena ; Hackenberger, Dubravka ; Trstenjak Petrović, Željka
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni
Izvornik
Zbornik radova 3. Savjetovanje kemičara i tehnologa Slavonije i Baranje, 5. Stručni skup kemičara-analitičara Slavonije i Baranje i 6. Ružičkini dani
/ N.a. - Osijek : Društvo kemičara i tehnologa, 1989, 55-57
Skup
3. Savjetovanje kemičara i tehnologa Slavonije i Baranje, 5. Stručni skup kemičara-analitičara Slavonije i Baranje i 6. Ružičkini dani
Mjesto i datum
Osijek, Hrvatska, 17.05.1989. - 19.05.1989
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
Lipidi ; Brašno pšenično
(Lipids ; Wheat flour)
Sažetak
Iako je brašno vrlo rasprostranjena namirnica, a metode ekstrakcije dobro proučene, ipak oko određivanja sadržaja lipida postoji puno dilema.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Poljoprivredni institut Osijek,
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek