Pregled bibliografske jedinice broj: 661830
Idejni tehnološki projekt pogona za sušenje voća i povrća
Idejni tehnološki projekt pogona za sušenje voća i povrća, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
CROSBI ID: 661830 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Idejni tehnološki projekt pogona za sušenje voća i
povrća
Autori
Faletar, Marina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mjesto
Mostar
Datum
03.10
Godina
2013
Stranica
38
Mentor
Jokić, Stela
Ključne riječi
tehnološki projekt ; sušenje voća i povrća
Sažetak
Sušenje voća i povrća tehnološki je proces kojim se iz odabranih poljoprivrednih proizvoda uklanja veći dio vode, kako bi se omogućilo njihovo dugotrajno čuvanje na sobnoj temperaturi. U osušenim proizvodima znatno je usporena mikrobiološka aktivnost i ostali biološki procesi, koji uzrokuju njihovo kvarenje. Cilj rada je izraditi tehnološki projekt pogona za sušenje voća i povrća. Definirat će se projektni zadatak, odabrati makrolokacija i mikrolokacija pogona, napraviti analiza tržišta i sirovina. Detaljno će se opisati tehnologija proizvodnje sušenog voća (jabuke, kruške i šljive) i tehnologija proizvodnje sušenog povrća (mrkve i peršinovog lista). Izraditi će se situacijski plan s rasporedom proizvodnih i pomoćnih objekata. Pri izradi tehnoloških shema, tlocrta pogona te dispozicije strojeva u tlocrtu primijeniti će se računalni program MS Visio.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija