Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 661357

Određivanje suhe tvari jogurta primjenom mikrovalova I. Optimizacija Simpleks metodom


Vahčić, Nada; Uršulin-Trstenjak, Natalija; Mahnet, Stjepan
Određivanje suhe tvari jogurta primjenom mikrovalova I. Optimizacija Simpleks metodom // 32. HRVATSKI SIMPOZIJ MLJEKARSKIH STRUČNJAKA
Opatija, 1996. str. 32-32 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 661357 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Određivanje suhe tvari jogurta primjenom mikrovalova I. Optimizacija Simpleks metodom
(DETERMINATION OF TOTAL SOLIDIS IN YOGURT BY MICROWAVE HEATING I. OPTIMIZATION VIA THE SIMPLEX METHOD)

Autori
Vahčić, Nada ; Uršulin-Trstenjak, Natalija ; Mahnet, Stjepan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
32. HRVATSKI SIMPOZIJ MLJEKARSKIH STRUČNJAKA / - Opatija, 1996, 32-32

Skup
32. HRVATSKI SIMPOZIJ MLJEKARSKIH STRUČNJAKA

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 28.11.1996. - 30.11.1996

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
jogurt; mikrovalna sušnica; suha tvar/vlaga; Simpleks metoda
(yogurt; microwave heating; total solid/water; Simplex method)

Sažetak
Za rješenje mnogih inženjerskih problema treba optimizirati polivarijabilne funkcije. Postoji nekoliko metoda optimizacije, a najjednostavnija od njih je Simpleks metoda. Simpleks zapravo predstavlja geometrijsku sliku definiranu brojem točaka (vrhova) koji je za jedan veći od broja dimenzije prostora. Simpleks u tri dimenzije je tetraedar, a u više dimenzija teško se može sagledati. Svrha je sekvencijalne Simpleks metode pokretati simpleks u području optimuma, a odluke potrebne da bi se to postiglo ostvaruju se uz pomoć tz. „pravila“ Simpleks metode. U ovom radu iznesen je primjer Simpleks metoda s četiri faktora (varijable) kao ilustracija te vrlo korisne metode, u iznalaženju optimalnih uvjeta rada mikrovalnog uređaja „Milestone“ MLS-1200 pri određivanju suhe tvari jogurta.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Zdravstveno veleučilište, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Vahčić, Nada; Uršulin-Trstenjak, Natalija; Mahnet, Stjepan
Određivanje suhe tvari jogurta primjenom mikrovalova I. Optimizacija Simpleks metodom // 32. HRVATSKI SIMPOZIJ MLJEKARSKIH STRUČNJAKA
Opatija, 1996. str. 32-32 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
Vahčić, N., Uršulin-Trstenjak, N. & Mahnet, S. (1996) Određivanje suhe tvari jogurta primjenom mikrovalova I. Optimizacija Simpleks metodom. U: 32. HRVATSKI SIMPOZIJ MLJEKARSKIH STRUČNJAKA.
@article{article, author = {Vah\v{c}i\'{c}, Nada and Ur\v{s}ulin-Trstenjak, Natalija and Mahnet, Stjepan}, year = {1996}, pages = {32-32}, keywords = {jogurt, mikrovalna su\v{s}nica, suha tvar/vlaga, Simpleks metoda}, title = {Odre\djivanje suhe tvari jogurta primjenom mikrovalova I. Optimizacija Simpleks metodom}, keyword = {jogurt, mikrovalna su\v{s}nica, suha tvar/vlaga, Simpleks metoda}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Vah\v{c}i\'{c}, Nada and Ur\v{s}ulin-Trstenjak, Natalija and Mahnet, Stjepan}, year = {1996}, pages = {32-32}, keywords = {yogurt, microwave heating, total solid/water, Simplex method}, title = {DETERMINATION OF TOTAL SOLIDIS IN YOGURT BY MICROWAVE HEATING I. OPTIMIZATION VIA THE SIMPLEX METHOD}, keyword = {yogurt, microwave heating, total solid/water, Simplex method}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font