Pregled bibliografske jedinice broj: 660987
Ispitivanje mogućnosti određivanja bakra i željeza atomskom apsorpcijskom spektrofotometrijom nakon solvent ekstrakcije u vinu
Ispitivanje mogućnosti određivanja bakra i željeza atomskom apsorpcijskom spektrofotometrijom nakon solvent ekstrakcije u vinu // Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji, 12 (1982), 5; 115-123 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 660987 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Ispitivanje mogućnosti određivanja bakra i željeza
atomskom apsorpcijskom spektrofotometrijom nakon
solvent ekstrakcije u vinu
(An investigation of AAS determinations of Cu and Fe
in wines after solvent extraction)
Autori
Crnogorac, Stevan ; Mandić, Milena ; Vidović, Stojanka
Izvornik
Znanost i praksa u poljoprivredi i prehrambenoj tehnologiji (0352-1346) 12
(1982), 5;
115-123
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
AAS ; Vino ; Bakar ; Željezo
(AAS ; Wines ; Cu ; Fe)
Sažetak
Atomskom apsorpcijskom spektrofotometrijom određivani su bakar i željezo u uzorcima vina slavonsko-baranjske regije. Kao kompleksirajuće sredstvo upotrijebljen je NaDDC, a kao otapalo MIBK.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Citiraj ovu publikaciju:
Uključenost u ostale bibliografske baze podataka::
- AGRICOLA
- CAB