Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 660949

Problematika primjene natrijevog dikloroizocijanuratdihidrata u prehrambenoj industriji i ugostiteljstvu


Gloc, Kristina; Uršulin-Trstenjak, Natalija; Dolenac, Ivana; Šušnić, Saša
Problematika primjene natrijevog dikloroizocijanuratdihidrata u prehrambenoj industriji i ugostiteljstvu // Stručna radionica s međunarodnim sudjelovanjem
Op, 2006. (predavanje, nije recenziran, sažetak, stručni)


CROSBI ID: 660949 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Problematika primjene natrijevog dikloroizocijanuratdihidrata u prehrambenoj industriji i ugostiteljstvu
(ISSUES OF APPLICATION OF SODIUM DICHLOROISOCYANURATEDIHYDRATE IN FOOD INDUSTRY AND CATERING)

Autori
Gloc, Kristina ; Uršulin-Trstenjak, Natalija ; Dolenac, Ivana ; Šušnić, Saša

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, stručni

Izvornik
Stručna radionica s međunarodnim sudjelovanjem / - , 2006

Skup
Dezinfekcija, problemi u praksi

Mjesto i datum
Op, 17.11.2006

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
dezinfekcija; natrijev diklorizocijanuratdihidrat; ispiranje
(disinfection; sodium dichloroisocyanuratedihydrata; rinsing)

Sažetak
Primjena dezinficijensa natrijevog dikloroizoizocijanuratdihidrata (najčešće je u primjeni pod različitim komercijalnim nazivima) je veoma raširene u prehrambenoj industriji i ugostiteljstvu. Stoga je njegova pravilna primjena značajan čimbenik u postizanju učinkovite dezinfekcije i u konačnici, zdravstvene ispravnosti hrane. Kao najčešći problem pokazuje se potreba za ispiranjem testiranih površina i pribora nakon primjene sredstva za dezinfekciju. U Republici Hrvatskoj ne postoji zakonska regulativa odnosno smjernice o postupanju, pa se u praksi nailazi na različite situacije. U praktičnom dijelu rada prikazujemo različita rješenja i iskustva u primjeni sličnih preparata u SAD i dijelu država EU.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Zdravstveno veleučilište, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Gloc, Kristina; Uršulin-Trstenjak, Natalija; Dolenac, Ivana; Šušnić, Saša
Problematika primjene natrijevog dikloroizocijanuratdihidrata u prehrambenoj industriji i ugostiteljstvu // Stručna radionica s međunarodnim sudjelovanjem
Op, 2006. (predavanje, nije recenziran, sažetak, stručni)
Gloc, K., Uršulin-Trstenjak, N., Dolenac, I. & Šušnić, S. (2006) Problematika primjene natrijevog dikloroizocijanuratdihidrata u prehrambenoj industriji i ugostiteljstvu. U: Stručna radionica s međunarodnim sudjelovanjem.
@article{article, author = {Gloc, Kristina and Ur\v{s}ulin-Trstenjak, Natalija and Dolenac, Ivana and \v{S}u\v{s}ni\'{c}, Sa\v{s}a}, year = {2006}, keywords = {dezinfekcija, natrijev diklorizocijanuratdihidrat, ispiranje}, title = {Problematika primjene natrijevog dikloroizocijanuratdihidrata u prehrambenoj industriji i ugostiteljstvu}, keyword = {dezinfekcija, natrijev diklorizocijanuratdihidrat, ispiranje}, publisherplace = {Op} }
@article{article, author = {Gloc, Kristina and Ur\v{s}ulin-Trstenjak, Natalija and Dolenac, Ivana and \v{S}u\v{s}ni\'{c}, Sa\v{s}a}, year = {2006}, keywords = {disinfection, sodium dichloroisocyanuratedihydrata, rinsing}, title = {ISSUES OF APPLICATION OF SODIUM DICHLOROISOCYANURATEDIHYDRATE IN FOOD INDUSTRY AND CATERING}, keyword = {disinfection, sodium dichloroisocyanuratedihydrata, rinsing}, publisherplace = {Op} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font