Pregled bibliografske jedinice broj: 660949
Problematika primjene natrijevog dikloroizocijanuratdihidrata u prehrambenoj industriji i ugostiteljstvu
Problematika primjene natrijevog dikloroizocijanuratdihidrata u prehrambenoj industriji i ugostiteljstvu // Stručna radionica s međunarodnim sudjelovanjem
Op, 2006. (predavanje, nije recenziran, sažetak, stručni)
CROSBI ID: 660949 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Problematika primjene natrijevog dikloroizocijanuratdihidrata u prehrambenoj industriji i ugostiteljstvu
(ISSUES OF APPLICATION OF SODIUM DICHLOROISOCYANURATEDIHYDRATE IN FOOD INDUSTRY AND CATERING)
Autori
Gloc, Kristina ; Uršulin-Trstenjak, Natalija ; Dolenac, Ivana ; Šušnić, Saša
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, stručni
Izvornik
Stručna radionica s međunarodnim sudjelovanjem
/ - , 2006
Skup
Dezinfekcija, problemi u praksi
Mjesto i datum
Op, 17.11.2006
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
dezinfekcija; natrijev diklorizocijanuratdihidrat; ispiranje
(disinfection; sodium dichloroisocyanuratedihydrata; rinsing)
Sažetak
Primjena dezinficijensa natrijevog dikloroizoizocijanuratdihidrata (najčešće je u primjeni pod različitim komercijalnim nazivima) je veoma raširene u prehrambenoj industriji i ugostiteljstvu. Stoga je njegova pravilna primjena značajan čimbenik u postizanju učinkovite dezinfekcije i u konačnici, zdravstvene ispravnosti hrane. Kao najčešći problem pokazuje se potreba za ispiranjem testiranih površina i pribora nakon primjene sredstva za dezinfekciju. U Republici Hrvatskoj ne postoji zakonska regulativa odnosno smjernice o postupanju, pa se u praksi nailazi na različite situacije. U praktičnom dijelu rada prikazujemo različita rješenja i iskustva u primjeni sličnih preparata u SAD i dijelu država EU.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Zdravstveno veleučilište, Zagreb
Profili:
Natalija Uršulin-Trstenjak
(autor)