Pregled bibliografske jedinice broj: 660939
Sustavi sigurnosti hrane u Republici Hrvatskoj – pregled stanja i perspektiva razvoja
Sustavi sigurnosti hrane u Republici Hrvatskoj – pregled stanja i perspektiva razvoja // 2. Međunarodni stručno-znanstveni simpozij / Lesar, Andrija (ur.).
Opatija: Komora sanitarnih inženjera i tehničara, 2007. str. 7-7 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni)
CROSBI ID: 660939 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Sustavi sigurnosti hrane u Republici Hrvatskoj – pregled stanja i perspektiva razvoja
(FOOD AFETY SYSTEM IN CROATIA-SITUATION REVIEW AND DEVELOPMENT PERSPECTIVES)
Autori
Šušnić, Saša ; Uršulin-Trstenjak, Natalija ; Koprivanec, Pavle
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, stručni
Izvornik
2. Međunarodni stručno-znanstveni simpozij
/ Lesar, Andrija - Opatija : Komora sanitarnih inženjera i tehničara, 2007, 7-7
Skup
SANITARNO INŽENJERSTVO. SANITARY ENGINEERING
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 04.10.2007. - 06.10.2007
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
HR Survey; ISO 22000:2005; HACCP; IFS; BRC
Sažetak
Hrvatski pregled certifikata sustava upravljanja za 2006. Godinu (HR Survery 2006) u izdanju Hrvatskog društva za kvalitetu predstavlja pregled svih certifikacijskih sustava kvalitete u subjektima u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2001-2006. Godine te kao takav čini relevantnu bazu podataka prikladnu za razmatranje kretanja broja certifikacijskih subjekata prema njihovoj geografskoj raspodijeli i industrijskim sektorima. Iz pregleda su izdvojeni subjekti s certificiranim sustavima sigurnosti hrane (ISO 22000:2005, HACCP, IFS, BRC), isti je dopunjen podacima za razdoblje do rujna 2007. godine, uz razvrstavanje subjekata na prehrambenu industriju i ugostiteljstvo. Predmet interesa činiti će tumačenje okolnosti nastalog stanja i perspektive razvoja implementacije i certifikacije sustava sigurnosti hrane, bazirano na iskustvima poslovnih savjetnika i auditora certifikacijske tvrtke.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Zdravstveno veleučilište, Zagreb
Profili:
Natalija Uršulin-Trstenjak
(autor)