Pregled bibliografske jedinice broj: 660927
HACCP sustav analize opasnosti u proizvodnji i prometu hrane
HACCP sustav analize opasnosti u proizvodnji i prometu hrane // Redovno godišnje savjetovanje sanitarnih inspektora
Varaždin, Hrvatska, 2005. (predavanje, nije recenziran, pp prezentacija, stručni)
CROSBI ID: 660927 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
HACCP sustav analize opasnosti u proizvodnji i prometu hrane
(HACCP hazard analysis in the production and distribution of food)
Autori
Uršulin-Trstenjak, Natalija
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, stručni
Izvornik
Redovno godišnje savjetovanje sanitarnih inspektora
/ - , 2005
Skup
Aktualna problematika u pojedinim oblastima sanitarno-inspekcijskog nadzora
Mjesto i datum
Varaždin, Hrvatska, 20.04.2005. - 23.04.2005
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
HACCP sustav; proizvodnja hrane; promet hrane
(HACCP system; food production; food trade)
Sažetak
HACCP predstavlja sustavni preventivni pristup kojim se osigurava sigurnost hrane. Povijest istog seže sve od 60-tih u proizvodnji hrane za astronaute, preko 1973. godine kada Codex Alimentarius Commission usvaja dokument kojim daje smjernice za primjenu HACCP sustava u proizvodnji i prometu hrane. Razumijevanje HACCP sustava vezano je za poznavanje termina vezanih za ovo područje. HACCP je sustavni pristup identifikaciji i upravljanju potencijalnim opasnostima kroz 7 principa.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Zdravstveno veleučilište, Zagreb
Profili:
Natalija Uršulin-Trstenjak
(autor)