Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 660927

HACCP sustav analize opasnosti u proizvodnji i prometu hrane


Uršulin-Trstenjak, Natalija
HACCP sustav analize opasnosti u proizvodnji i prometu hrane // Redovno godišnje savjetovanje sanitarnih inspektora
Varaždin, Hrvatska, 2005. (predavanje, nije recenziran, pp prezentacija, stručni)


CROSBI ID: 660927 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
HACCP sustav analize opasnosti u proizvodnji i prometu hrane
(HACCP hazard analysis in the production and distribution of food)

Autori
Uršulin-Trstenjak, Natalija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, stručni

Izvornik
Redovno godišnje savjetovanje sanitarnih inspektora / - , 2005

Skup
Aktualna problematika u pojedinim oblastima sanitarno-inspekcijskog nadzora

Mjesto i datum
Varaždin, Hrvatska, 20.04.2005. - 23.04.2005

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Nije recenziran

Ključne riječi
HACCP sustav; proizvodnja hrane; promet hrane
(HACCP system; food production; food trade)

Sažetak
HACCP predstavlja sustavni preventivni pristup kojim se osigurava sigurnost hrane. Povijest istog seže sve od 60-tih u proizvodnji hrane za astronaute, preko 1973. godine kada Codex Alimentarius Commission usvaja dokument kojim daje smjernice za primjenu HACCP sustava u proizvodnji i prometu hrane. Razumijevanje HACCP sustava vezano je za poznavanje termina vezanih za ovo područje. HACCP je sustavni pristup identifikaciji i upravljanju potencijalnim opasnostima kroz 7 principa.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Zdravstveno veleučilište, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Uršulin-Trstenjak, Natalija
HACCP sustav analize opasnosti u proizvodnji i prometu hrane // Redovno godišnje savjetovanje sanitarnih inspektora
Varaždin, Hrvatska, 2005. (predavanje, nije recenziran, pp prezentacija, stručni)
Uršulin-Trstenjak, N. (2005) HACCP sustav analize opasnosti u proizvodnji i prometu hrane. U: Redovno godišnje savjetovanje sanitarnih inspektora.
@article{article, author = {Ur\v{s}ulin-Trstenjak, Natalija}, year = {2005}, keywords = {HACCP sustav, proizvodnja hrane, promet hrane}, title = {HACCP sustav analize opasnosti u proizvodnji i prometu hrane}, keyword = {HACCP sustav, proizvodnja hrane, promet hrane}, publisherplace = {Vara\v{z}din, Hrvatska} }
@article{article, author = {Ur\v{s}ulin-Trstenjak, Natalija}, year = {2005}, keywords = {HACCP system, food production, food trade}, title = {HACCP hazard analysis in the production and distribution of food}, keyword = {HACCP system, food production, food trade}, publisherplace = {Vara\v{z}din, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font