Pregled bibliografske jedinice broj: 660914
HACCP sustav u distribuciji vode za piće
HACCP sustav u distribuciji vode za piće, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Zdravstveno veleučilište, Zagreb
CROSBI ID: 660914 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
HACCP sustav u distribuciji vode za piće
(HACCP system in the distribution of drinking water)
Autori
Matanić, Ivana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Zdravstveno veleučilište
Mjesto
Zagreb
Datum
30.01
Godina
2008
Stranica
46
Mentor
Uršulin-Trstenjak, Natalija
Ključne riječi
preduvjetni program; HACCP sustav; distribucija vode
(prerequisite programs; HACCP system; distribution of water)
Sažetak
U radu je prikazana važnost preduvjetnih programa i opisana distribucija vode za piće u kojoj je integriran HACCP sustav, koji vodoopskrbu čini sigurnom tj. eliminira opasnosti ili ih svodi na minimum, i koje bi mogle dovesti do zdravstvene neispravnosti vode za piće. Glavna vodilja u uspostavi HACCP sustava je dokument Recommended International Code of Practice-General Principles of Food Hygiene, Rev.4, 2003.), a i uspostava HACCP sustava, kao i preduvjetnih programa, zakonska je obveza, prema čl. 51. Zakona o hrani (N. N. 46/07) i članku 7. Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (N. N. 182/04). Prikazani uspostavljeni HACCP sustav sa preduvjetnim programom u distribuciji vode ako će se provoditi prema HACCP planu kroz sedam načela sustava svakako će osigurati zdravstvenu ispravnost distribucije vode do krajnjeg potrošača.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Zdravstveno veleučilište, Zagreb
Profili:
Natalija Uršulin-Trstenjak
(mentor)