Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 660000

Sanitarna kontrola proizvodnje mlijeka


Ivezić, Andrea
Sanitarna kontrola proizvodnje mlijeka, 2004., diplomski rad, preddiplomski, Zdravstveno veleučilište, Zagreb


CROSBI ID: 660000 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Sanitarna kontrola proizvodnje mlijeka
(Sanitary control of milk production)

Autori
Ivezić, Andrea

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Zdravstveno veleučilište

Mjesto
Zagreb

Datum
29.01

Godina
2004

Stranica
38

Mentor
Uršulin-Trstenjak, Natalija

Ključne riječi
mlijeko; sanitarna kontrola
(milk; sanitary control)

Sažetak
Sanitarna kontrola važan je čimbenik u proizvodnji mlijeka. Proizvodnja i rukovanje mlijekom, kao jednom od rizičnih namirnica, proces je koji zahtjeva provedbu određenih preventivnih mjera sa kojima se mogućnost kontaminacije svodi na minimum. Ovim radom prikazane su mjere i način sanitarne kontrole u proizvodnji mlijeka. U prehrambenoj industriji vrlo je važan ljudski faktor pa je i higijena osoblja jednako bitna i praćena kao i higijena opreme i uređaja koji se koriste u proizvodnji. Izrađen je plan pranja i sanitacije opreme i uređaja i provedena je laboratorijska kontrola: mikrobiološka kontrola ambalaže, uzimanje briseva i ispiraka na sterilnoj liniji, briseva ruku, kao i provedba analize ATP-a Rezultati: - Bakteriološka čistoća cisterni za dopremu mlijeka je manje od 10 RLU i odgovarajuća je - Rezultati kontrole koncentracije sredstva za pranje prikazani u „p“ i „m“ vrijednostima i kreću se u granicama - Rezultati brisa stroja – punilica – izražena je u RUL- jedinicama i odgovarajuća je - Rezultati broja aerobnih mezofilnih bakterija kontrole uzorka ambalaže za svježeg mlijeka je odgovarajući - Rezultati kontrole brisa ruku zaposlenika izražen kroz ukupan broj aerobnih mezofilnih bakterija je odgovarajući Ovakovi rezultati smatraju se dobrim i odgovaraju standardima koji se koriste u prehrambenoj industriji.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Zdravstveno veleučilište, Zagreb

Profili:

Avatar Url Natalija Uršulin-Trstenjak (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Ivezić, Andrea
Sanitarna kontrola proizvodnje mlijeka, 2004., diplomski rad, preddiplomski, Zdravstveno veleučilište, Zagreb
Ivezić, A. (2004) 'Sanitarna kontrola proizvodnje mlijeka', diplomski rad, preddiplomski, Zdravstveno veleučilište, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ivezi\'{c}, Andrea}, year = {2004}, pages = {38}, keywords = {mlijeko, sanitarna kontrola}, title = {Sanitarna kontrola proizvodnje mlijeka}, keyword = {mlijeko, sanitarna kontrola}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ivezi\'{c}, Andrea}, year = {2004}, pages = {38}, keywords = {milk, sanitary control}, title = {Sanitary control of milk production}, keyword = {milk, sanitary control}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font