Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 658883

Certificiranje HALAL kvalitete


Dugonjić, Aldin; , Uršulin-Trstenjak, Natalija
Certificiranje HALAL kvalitete // Zbornik radova / Buntak, Krešimir (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), 2010. (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 658883 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Certificiranje HALAL kvalitete
(HALAL QUALITY CERTIFICATION)

Autori
Dugonjić, Aldin ; , Uršulin-Trstenjak, Natalija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Zbornik radova / Buntak, Krešimir - Zagreb : Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), 2010

Skup
10.hrvatska konferencija o kvaliteti i 1.znanstveni skup Hrvatskog društva za kvalitetu

Mjesto i datum
Šibenik, Hrvatska, 10.05.2010. - 12.05.2010

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
kvaliteta; Halal standard
(quality; halal standard)

Sažetak
Kako je potrošačima sve važnija kvaliteta i sigurnost prehrambenih proizvoda, tako su pred prehrambenu industriju postavljeni visoki zahtjevi za kvalitetom i sigurnosti njihovih proizvoda. Danas su u svijetu utvrđeni brojni standardi i norme čijom se implementacijom i potvrđivanjem od za to ovlaštenih tijela potrošačima dokazuje kvaliteta. Jedan od sve prisutnijih zahtjeva u prehrambenoj industriji je i halal standard koji uzima sve veće učešće na međunarodnoj razini s obzirom da se s njegovom implementacijom otvara tržište čija se vrijednost procjenjuje na 635 milijardi USD. Halal standard utvrđuje zahtjeve i mjere koje se moraju ispuniti, odnosno poduzeti, kako bi se osigurali uvjeti za dobivanje certifikata za halal kvalitetu. Ona predstavlja ukupnost karakteristika proizvoda ili usluga koje su u skladu s islamskim propisima i ispunjavaju atribute kvalitete, te su kao takovi dopušteni potrošačima hrane islamske vjeroispovijesti za korištenje i konzumiranje. Stoga je cilj ovoga rada prikazati zašto i kako implementirati zahtjeve halal kvalitete.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Zdravstveno veleučilište, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Dugonjić, Aldin; , Uršulin-Trstenjak, Natalija
Certificiranje HALAL kvalitete // Zbornik radova / Buntak, Krešimir (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), 2010. (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Dugonjić, A. & , Uršulin-Trstenjak, Natalija (2010) Certificiranje HALAL kvalitete. U: Buntak, K. (ur.)Zbornik radova.
@article{article, author = {Dugonji\'{c}, Aldin}, editor = {Buntak, K.}, year = {2010}, keywords = {kvaliteta, Halal standard}, title = {Certificiranje HALAL kvalitete}, keyword = {kvaliteta, Halal standard}, publisher = {Hrvatsko dru\v{s}tvo za kvalitetu (HDK)}, publisherplace = {\v{S}ibenik, Hrvatska} }
@article{article, author = {Dugonji\'{c}, Aldin}, editor = {Buntak, K.}, year = {2010}, keywords = {quality, halal standard}, title = {HALAL QUALITY CERTIFICATION}, keyword = {quality, halal standard}, publisher = {Hrvatsko dru\v{s}tvo za kvalitetu (HDK)}, publisherplace = {\v{S}ibenik, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font