Pregled bibliografske jedinice broj: 658862
Uloga Halal standarda u sigurnosti hrane
Uloga Halal standarda u sigurnosti hrane // Zbornik radova 22. znanstveno - stručno - edukativnog seminara DDD i ZUPP 2010, prvo desetljeće u novom stoljeću / Korunić, Zlatko (ur.).
Zagreb: Korunić, 2010. str. 77-81 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
CROSBI ID: 658862 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Uloga Halal standarda u sigurnosti hrane
(Role of Halal Standard in Food Safety System)
Autori
Dugonjić, Aldin ; Uršulin-Trstenjak, Natalija ; Šušnić, Saša
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni
Izvornik
Zbornik radova 22. znanstveno - stručno - edukativnog seminara DDD i ZUPP 2010, prvo desetljeće u novom stoljeću
/ Korunić, Zlatko - Zagreb : Korunić, 2010, 77-81
ISBN
978-953-7247-12-6
Skup
22. znanstveno-stručno-edukativnog seminara DDD i ZUPP 2010, prvo desetljeće u novom stoljeću
Mjesto i datum
Pula, Hrvatska, 24.03.2010. - 26.03.2010
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
sigurnost hrane ; Halal standard
(food safety ; Halal food standards)
Sažetak
S obzirom da je tržište hrane postalo globalno tako je i problem sigurnosti hrane postao još veći. Kako bi se navedeni problem sveo na najnižu moguću razinu donesene su brojne norme u kojima se utvrđuju zahtjevi za upravljanjem sigurnošću i kvalitetom hrane, a koje podržavaju zakonsku regulativu. Norme utvrđuju različite zahtjeve kao što su zahtjevi za:kvalitetu proizvoda, sigurnost proizvoda, sljedivost proizvoda itd. Potrošačima je sve važnija kvaliteta i sigurnost prehrambenih proizvoda, stoga su pred prehrambenu industriju postavljeni visoki zahtjevi za kvalitetom i sigurnosti njihovih proizvoda. Jedan od sve prisutnijih zahtjeva u prehrambenoj industriji je i Halal standard koji uzima sve veće učešće na međunarodnoj razini s obzirom da se s njegovom implementacijom otvara tržište čija se vrijednost procjenjuje na 635 milijardi USD. Cilj ovog rada je prikazati ulogu Halal standarda u sustavu sigurnosti hrane.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Zdravstveno veleučilište, Zagreb
Profili:
Natalija Uršulin-Trstenjak
(autor)