Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 658279

Specifičnosti ispunjavanja za upravljanje dokumentacijom u osiguranju kvalitete i sigurnosti hrane u poslovnom subjektu za proizvodnju meda i proizvoda od meda


Uršulin-Trstenjak, Natalija; Šušnić, Saša; Levanić, Davor
Specifičnosti ispunjavanja za upravljanje dokumentacijom u osiguranju kvalitete i sigurnosti hrane u poslovnom subjektu za proizvodnju meda i proizvoda od meda // Zbornik radova u elektronskom obliku / Čehajić-Labaš, Dunja ; Štajdohar Pađen, Olga ; Pavlinić Tomlison, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), 2012. str. 371-374 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 658279 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Specifičnosti ispunjavanja za upravljanje dokumentacijom u osiguranju kvalitete i sigurnosti hrane u poslovnom subjektu za proizvodnju meda i proizvoda od meda
(Specifics of fulfilment of requirements for documentation management in food quality assurance and safety in a business for production of honey and honey products)

Autori
Uršulin-Trstenjak, Natalija ; Šušnić, Saša ; Levanić, Davor

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
Zbornik radova u elektronskom obliku / Čehajić-Labaš, Dunja ; Štajdohar Pađen, Olga ; Pavlinić Tomlison, Jadranka - Zagreb : Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), 2012, 371-374

Skup
12.hrvatska konferencija o kvaliteti i 3.znanstveni skup Hrvatskog društva za kvalitetu

Mjesto i datum
Brijuni, Hrvatska, 10.05.2012. - 12.05.2012

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
ISO 9001:2008; dokumentacija; HACCP; med; proizvodi od meda
(ISO 9001:2008; documentation; HACCP; honey; honey products)

Sažetak
Sustav upravljanja kvalitetom prema normi HRN EN ISO 9001:2009 zahtjeva uspostavu, implementaciju i održavanje dokumentiranog postupka upravljanja dokumentima. U pojedinim subjektima u poslovanju s hranom koje karakterizira mali broj zaposlenika, značajan broj proizvoda, izrazito sezonsko poslovanje i složena zakonska regulativa iskazuju se specifičnosti ispunjavanja tog zahtjeva i osiguravanje kontinuiteta u poboljšavanju sustava upravljanja. U radu je istaknut pristup u ispunjavanju zahtjeva u poslovnom subjektu za proizvodnju meda i proizvoda od meda tipa zadruga pri čemu je u obzir uzeta veličina organizacije, vrste aktivnosti, složenost procesa i međudjelovanje te kompetencija zaposlenika. Poslovni subjekt je u sustav upravljanja integrirao HACCP sustav čime je osigurana sigurnost proizvoda. U svrhu ispunjavanja zahtjeva i specifičnosti poslovanja izrađeni su politika kvalitete i sigurnosti hrane, poslovnik kvalitete, dokumentirani postupci i zapisi koje zahtjeva norma, dokumenti i zapisi nužni za djelotvorno planiranje, provođenje i nadzor procesa. Poseban je naglasak bio na aktivnostima izrade dokumenata koji će osigurati operativnost u postupanju uz postizanje optimalnog učinka.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA



Citiraj ovu publikaciju:

Uršulin-Trstenjak, Natalija; Šušnić, Saša; Levanić, Davor
Specifičnosti ispunjavanja za upravljanje dokumentacijom u osiguranju kvalitete i sigurnosti hrane u poslovnom subjektu za proizvodnju meda i proizvoda od meda // Zbornik radova u elektronskom obliku / Čehajić-Labaš, Dunja ; Štajdohar Pađen, Olga ; Pavlinić Tomlison, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo za kvalitetu (HDK), 2012. str. 371-374 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Uršulin-Trstenjak, N., Šušnić, S. & Levanić, D. (2012) Specifičnosti ispunjavanja za upravljanje dokumentacijom u osiguranju kvalitete i sigurnosti hrane u poslovnom subjektu za proizvodnju meda i proizvoda od meda. U: Čehajić-Labaš, D., Štajdohar Pađen, O. & Pavlinić Tomlison, J. (ur.)Zbornik radova u elektronskom obliku.
@article{article, author = {Ur\v{s}ulin-Trstenjak, Natalija and \v{S}u\v{s}ni\'{c}, Sa\v{s}a and Levani\'{c}, Davor}, year = {2012}, pages = {371-374}, keywords = {ISO 9001:2008, dokumentacija, HACCP, med, proizvodi od meda}, title = {Specifi\v{c}nosti ispunjavanja za upravljanje dokumentacijom u osiguranju kvalitete i sigurnosti hrane u poslovnom subjektu za proizvodnju meda i proizvoda od meda}, keyword = {ISO 9001:2008, dokumentacija, HACCP, med, proizvodi od meda}, publisher = {Hrvatsko dru\v{s}tvo za kvalitetu (HDK)}, publisherplace = {Brijuni, Hrvatska} }
@article{article, author = {Ur\v{s}ulin-Trstenjak, Natalija and \v{S}u\v{s}ni\'{c}, Sa\v{s}a and Levani\'{c}, Davor}, year = {2012}, pages = {371-374}, keywords = {ISO 9001:2008, documentation, HACCP, honey, honey products}, title = {Specifics of fulfilment of requirements for documentation management in food quality assurance and safety in a business for production of honey and honey products}, keyword = {ISO 9001:2008, documentation, HACCP, honey, honey products}, publisher = {Hrvatsko dru\v{s}tvo za kvalitetu (HDK)}, publisherplace = {Brijuni, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font