Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 657973

Preduvjetni programi Halal standarda


Dugonjić, Aldin; Uršulin-Trstenjak, Natalija; Šušnić Saša
Preduvjetni programi Halal standarda // 20. SEMINAR DDD i ZUP, NOVINE U DJELATNOSTI DEZINFEKCIJE, DEZINSEKCIJE, DERATIZACIJE I ZAŠTITE USKLADIŠTENIH POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA / Korunić, Zlatko (ur.).
Zagreb: Korunić, 2008. str. 63-69 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 657973 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Preduvjetni programi Halal standarda
(Prerquisite programs and Halal standard)

Autori
Dugonjić, Aldin ; Uršulin-Trstenjak, Natalija ; Šušnić Saša

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Izvornik
20. SEMINAR DDD i ZUP, NOVINE U DJELATNOSTI DEZINFEKCIJE, DEZINSEKCIJE, DERATIZACIJE I ZAŠTITE USKLADIŠTENIH POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA / Korunić, Zlatko - Zagreb : Korunić, 2008, 63-69

ISBN
978-953-7247-06-05

Skup
Globalno zatopljenje-biološke promjene

Mjesto i datum
Šibenik, Hrvatska, 02.04.2008. - 04.04.2008

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
HALAL sustav; preduvjetni programi; HALAL kvaliteta
(Halal system; prerquisite programs; halal quality)

Sažetak
Prehrambena industrija danas se susreće sa zahtjevima još jednog standarda, HALAL standarda. Hrvatski proizvođači hrane također prilagođavaju svoju proizvodnju zahtjevima navedenog standarda uz pretpostavku značajnog povećanja plasmana hrane na tržišta koja traže takove proizvode. HALAL standard utvrđuje zahtjeve i mjere koje se moraju ispuniti, odnosno poduzeti, kako bi se osigurali uvjeti za dobivanje certifikata za HALAL kvalitetu. Ona predstavlja ukupnost karakteristika proizvoda ili usluga koje su u skladu s islamskim propisima i ispunjavaju atribute kvalitete, te su kao takovi dopušteni potrošačima hrane muslimanske vjeroispovijesti za korištenje i konzumiranje. Stoga je cilj ovog rada prikazati zahtjeve za HALAL hranu koja se definira kroz dozvoljenu hranu, zabranjenu hranu dodatne zahtjeve vezane za preduvjetne programe DHP (dobre higijenske prakse) i DPP (dobre proizvođačke prakse). Standardizacija takovih proizvoda bazira se na principu dokazivanja sljedivosti HALAL-a u prehrambenom lancu.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Zdravstveno veleučilište, Zagreb


Citiraj ovu publikaciju:

Dugonjić, Aldin; Uršulin-Trstenjak, Natalija; Šušnić Saša
Preduvjetni programi Halal standarda // 20. SEMINAR DDD i ZUP, NOVINE U DJELATNOSTI DEZINFEKCIJE, DEZINSEKCIJE, DERATIZACIJE I ZAŠTITE USKLADIŠTENIH POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA / Korunić, Zlatko (ur.).
Zagreb: Korunić, 2008. str. 63-69 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Dugonjić, A., Uršulin-Trstenjak, N. & Šušnić Saša (2008) Preduvjetni programi Halal standarda. U: Korunić, Z. (ur.)20. SEMINAR DDD i ZUP, NOVINE U DJELATNOSTI DEZINFEKCIJE, DEZINSEKCIJE, DERATIZACIJE I ZAŠTITE USKLADIŠTENIH POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA.
@article{article, author = {Dugonji\'{c}, Aldin and Ur\v{s}ulin-Trstenjak, Natalija}, editor = {Koruni\'{c}, Z.}, year = {2008}, pages = {63-69}, keywords = {HALAL sustav, preduvjetni programi, HALAL kvaliteta}, isbn = {978-953-7247-06-05}, title = {Preduvjetni programi Halal standarda}, keyword = {HALAL sustav, preduvjetni programi, HALAL kvaliteta}, publisher = {Koruni\'{c}}, publisherplace = {\v{S}ibenik, Hrvatska} }
@article{article, author = {Dugonji\'{c}, Aldin and Ur\v{s}ulin-Trstenjak, Natalija}, editor = {Koruni\'{c}, Z.}, year = {2008}, pages = {63-69}, keywords = {Halal system, prerquisite programs, halal quality}, isbn = {978-953-7247-06-05}, title = {Prerquisite programs and Halal standard}, keyword = {Halal system, prerquisite programs, halal quality}, publisher = {Koruni\'{c}}, publisherplace = {\v{S}ibenik, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font